Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

IVEK


    IVEK

Danes je obletnica smrti Ivana Krambergerja. Spet tema za desne lažnivce in ljubitelje teorij o zarotah. Ivek je ogrožal partijo in Udbo, zato ga je dal Kucan likvidirati. Samo svizca ni bilo, da v umor ne mešam cokoladnih pravljic. Dobrotnik iz Negove je bil vse kaj drugega kot dobrotnik. Cudi me, da Leljak še ni našel dosjeja Udbe, ker obstaja. T.i. dobrotnik je bil sodelavec Udbe, kar je sam povedal pred množico na Prešernovem trgu. In dodal, da je bil v to prisiljen, zato je baje Udbo vlekel za nos in jim prodajal laži in splošno znane podatke.

Dobra duša Ivek se je v Nemciji pošteno preživljal kot smetar. Vsako delo je castno, ce je pošteno. Ivek je bil iznajdljiv, marke pa mamljive, zato je metlo zamenjal za bolj donosen posel. Postal je zvodnik. Posel je stekel in leto kasneje je imel Ivek v lasti dva bordela, na cesti pa bataljon prostitutk, odvisnih od heroina. Ivek je znal marsikaj. Tudi krasti. Kako mu je uspelo suniti nacrte za dializni aparat, ni povedal nikoli. Pred tem podvigom je nekaj casa presedel v nemškem zaporu zaradi manjših tatvin. Zgodbo o tem, kako je Ivek z ukradenimi nacrti za dializni aparat pretental nemški patentni urad, sem slišal iz vec virov. Tudi iz kroga njegovih sorodnikov. Zato verjamem, da je bil Ivek navaden falot. Patent je dobro  prodal proizvajalcu dializnih aparatov. Sam je povedal, da je za patent dobil milijoncek in 100 novih dializnih aparatov. Ne naenkrat. V petih letih so mu dobavili vseh sto aparatov. Vecino jih je prodal, nekaj jih je pa podaril slovenskim bolnicam. Še za casa Jugoslavije je Ivek prihajal v Ljubljano in na »Prešercu« uprizarjal svoje komedije. Seveda pod budnim ocesom Udbe, ki je snemala dogajanje in reakcije zbranih, ko je Ivek nažigal po Jugi, partiji, Udbi in Kucanu.  

Krambergerja sem spoznal osebno na njegovi domaciji v Negovi. Ivek na »Prešercu« in Ivek doma, kot noc in dan. Doma je pokazal svoj pravi obraz. Kako gre že tista, o mrtvih vse dobro? Pocivaj v miru, življenje je bilo naporno.

bordel inferno with girl

Leta kasneje sem v zaporu spoznal lovca Petra Rotarja, ki je ustrelil Iveka. Iz njega sem »izvlekel« vse, kar me je zanimalo. Nobeni policijski ali vojaški specialci niso bili vpleteni v umor Krambergerja. Še manj Kucan ali ugasla Udba. Alkohol in jeza na Ivekov šov so Rotarju zameglili razum do te mere, da je nameril proti govorcu in sprožil. Pravi, da ni niti meril. Ce bi ga zadel z vojaškim nabojem, bi imel Ivek prestreljeno ramo in dva tedna kasneje bi lahko nadaljeval svoje poslanstvo. Vojaški ali policijski ostrostrelec bi Iveka zadel v celo, o tem ni nobenega dvoma. Rotarjev lovski izstrelek pa se je med letom spremenil v obliko propelerja, zato Ivek ni imel šans preživetja. Takšen naboj te ne preluknja ampak razcefra. Zato je uporaba tovrstnih nabojev v vojnah prepovedana z ženevsko konvencijo.

Vem, da mnogi na Ivana Krambergerja gledate kot dobrotnika, njegov umor pa pripisujete Kucanu, Janši ali Bavcarju. Odvisno katere barve ste. S tem tekstom bom najbrž izgubil kakšnega bralca in simpatizerja, ampak resnica je takšna kot je.

Vceraj je bil dan, ko bi morala »pasti« kakšna državna »proslava«. Ce  Americani, Britanci, Kanadcani in mnogi drugi, 6.6. 44 ne bi zaceli z osvobajanjem Evrope, bi bilo danes vse drugace. Najverjetneje bi vsa Evropa govorila rusko, ker se Stalin ne bi ustavil v Berlinu. Širjenje komunizma bi preprecil samo Atlantik. Da bi danes govorili nemško? Leta 1945 je bila Nemcija na kolenih, prepušcena na milost in nemilost zmagovalcev. »Pogumni domobranci« so jo ucvrli proti Avstriji, da se je prašilo za njimi. Vecino so iz Avstrije vrnili na kraj zlocina, domov torej. Vrh slovenske cerkve se je trudil doseci in tudi dosegel, da so zavezniki pustili slovenske nacisticne bogataše, da so poniknili v Argentino in druge južno ameriške države. Do leta 1990 so se tresli za svoje usode, potem pa so se privlekli domov kot zmagovalci. Za njih Janša, Bavcar in Krkovic predstavljajo domobranske generale, ki so Slovenijo osamosvojili komunistov. Nekaj komunizma je ostalo, ampak nic ne bo ostalo skrito pred Leljakom. Vse, kar je izginilo, bo po novem vetru nastalo v ponarejevalnicah SDS, klovn Pahor pa bo itak požegnal vse iz Trstenjakove za nov mandat.

Ivan Kramberger je danes top tema. Zamere gor ali dol, pocil ga je Rotar in nobene zarote ni bilo. Edino bedarijo je naredil Franc Sablic, ko je amatersko stopil na strelcev stol in sprožil ugibanja o tretji osebi, ki naj bi pustila odtis cevlja na stolu. Odtis je bil Sablicev. Kot je bil krvav odtis v stanovanju Baricevica od policista, ki se je baje ponesreci urezal. Prepricevati prepricane? Brez veze! Naši forenziki in sodni izvedenci? Žalost in blef. Ce imaš denar za odvetnike in izvedence, jim snameš masko.  

Rog? Kljub trenutnemu dogajanju je koncni rezultat znan. Kot je znan rezultat sodnega pregona Krkovica, Janše, Bavcarja in mnogih drugih. Malo jih je, ki imajo jajca v tej državi. Premalo. Zato si bomo vedno šteli v uspeh, ce nas bo kdo opazil. Smo res tako majhni? Še manjši!

Ce vas daje nostalgija po casih, ko je urednikovala Udba in so novinarji kar tekmovali, kdo bo globje zlezel v komunisticno rit, bo NOVA 24TV prava izbira za odmerek nostalgije in smeha. Brez heca. Piše se leto 2016, oni pa TITO=Janša. Živela partija SDS. Grem bruhat, se opravicujem. klapEND

H0132-L24866425        

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice