Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Prev Next
Mitja Kunstelj

Mitja Kunstelj

Cazzo

No, kje smo? Deset dni nisem vklopil računalnika, pa nisem zamudil nič. Čemu sploh še računalnik, če imam vse na pametnem telefonu? Po mojem bodo klasični računalniki in prenosniki kmalu izumrli. Bloga na Samsungu 9+ sicer ne znam napisat, pa nič zato. Z blogi sem več ali manj zaključil. Če se mi bo zdelo, se bom oglasil na tej strani. Gostovanje za .si sem  plačal zadnjič. Po 9.1. 2019 teksti na .si ne bodo več dosegljivi. Že dolgo nimam več kaj povedati. Dnevno komentiranje enih in istih jajc pa me dolgočasi. Ne, da me dolgočasi. Slabo mi postane od politike in vedno istih tem. Medijev ne spremljam, pa sem žal kar na tekočem. Čudno? Niti ne, ker se vsi do zadnjega pogovarjate in po družbenih omrežjih nabijate izključno o politiki, migrantih in sovražnem govoru. Pa na novo odkrivate NBA. 

 

Tole zadnje, kar sem omenil, presega vse meje vseh vrst okusov. Kot, da bi bili Slovenci tisto pleme iz filma, ko Bušmanu na glavo pade steklenica Coca Cole. Ste res tako bebavi ali se samo delate? Tekmovanje, kdo bo bolj ocukrano, osladno, bombastično in domoljubno opisal življenje in igre Luke Dončića, se je šele dobro začelo. Najvplivnejši Slovenec na svetu, čigar podpiranci redno izgubljajo, je zagotovo hudo užaljen. Čez lužo bruha ogenj že celo desetletje, pa nobene domoljubne ekstaze in orgazmov v domovini črnega panterja.

 

Tole s črnim panterjem in Grimsom seveda ni šlo mimo mene. A naj še jaz kakšen komentar na to temo zapišem? Najbrž ni potrebno. Da so vse izjave in pogledi na življenje Grimsa in njegovih političnih sopotnikov istega ranga, pa je jasno vsem. Da ne pozabim. V ponedeljek dopoldan sem se za trenutek ustavil na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Nekomu sem odnesel slušalke, da ne bo ugibanja. Hodniki klinike so se bleščali. Nekaj pacientov oz. obiskovalcev je sedelo na stolih, sicer pa so bili hodniki in stoli več ali manj prazni. Iskanega nisem našel. Varnostnik me je napotil ven in naokoli do sprejemne ambulante. Nobenih migrantov nisem srečal niti tam. Le iskani je sedel na ograji in zdolgočaseno kadil. Zakaj to pišem najbrž veste!

 

Na TW sem videl, da zmešana zapita Lucija Ušaj trobi, da so na infekcijski kliniki zaradi migrantov izredne razmere. Virusi plešejo po zraku, migranti so zasedli infekcijsko kliniko, ubogi Slovenci pa sedijo na tleh in ležijo po hodnikih. Za domoljubce je to sveta resnica, neizpodbitno dejstvo. Okoli tega ni nobene debate in argumentov. Če jih ne vidiš, si levičarska LBGT svinja, ki uničuje Slovenijo. Predam se.

 

Pogrevanje zgodovine in spreobračanje vsega, to vam najbolj leži. Resnica? Ta nikogar ne zanima. Ali si vernik na liniji, ali pa motnja. Priznam, da se je bilo treba malo odmakniti, da sem videl celoto. Od daleč je Slovenija še bolj zarukana, skorumpirana in hlapčevska, kot od blizu. Prebral sem tekst Mazzinija o tem, zakaj je bil izvoljen lopov Leljak. Grozljivo. Ampak takšna je slika po vsej državi. Komunisti so krivi za vse. Vesoljske obljube, ki bi se jim še otroci v vrtcu nasmejali. Totalna nevednost in neizobraženost. In na koncu jagoda; »Bolje, da nam krade Leljak kot pa komunisti«!

 

Šarec se je pohvalil s sestankom s stavkajočimi uslužbenci SOVE. Sto naj bi jih bilo na famoznem tajnem sestanku, vsevedni mr. 0.88% je prišel do številke 87. Resnica je nekje vmes. Kaj je bilo na sestanku, kaj je premier Šarec govoril, izpostavil in obljubil delavcem SOVE, sem slišal. Za 100 e sem kupil celoten zvočni posnetek sestanka. Od delavca SOVE, ki nima za kruh in na ta način krpa mesec z mesecem. Če si ga kdo hudo želi slišati, ga odstopim. Sto evrov gor ali dol.

 

Kmalu bo božič. Kar vidim Janšo med jaslicami, tisto plešasto grdo glavo med slamo in ovcami, kako bo nagovarjal butle svoje črede. Domoljubno, družina pa to, brez pedrov in migrantov. Vasletu in množici pedrov iz domobranskega postroja se sicer kolca, ampak pri spovedi se vse pogliha. Tri zdrave Marije, prst v rit in drkat na deco za oltar. 

 

Otroke doma pustite, če vas vleče gledat fucking jaslice. Ker, farški so pasje potrebni okoli praznikov. V Ljubljanski nadškofiji je največ pedofilskih napadov na otroke, pravi statistika. V Ljubljani je vsak tretji otrok, ki obiskuje verouk, žrtev spolnega nadlegovanja.

 

Beričevo. Kraj zločina, Eles. Bernard Brščič je posilil vratarjevega psa. Zadevo preiskuje Policija (če jo slučajno ne, še ne pomeni, da gre za fake news. Itak vsi vemo, a ne). Bi še, pa se mi ne da. Zdaj je na novo retuširal vesolje še najmlajši upokojenec na svetu. Če mene vprašate, je avtor zapita starina iz Dolenjske. Take mate. Kurc vas gleda vse skupaj. LoL    

 
p.s. Mogoče me pa ni bilo na Infekcijski kliniki? Mogoče sem si vse skupaj izmislil? Je to pomembno? Ne, za vas je pomembno, da se bere in, da je v kontekstu kontriranja nazi Lučki ali kateremukoli fašistu iz vrst SDS.
 
Sobotna  djvu 1927607 juree hires.jpeg0 

They will know your name

Igra usode ali kako se je začelo. Bil je zadnji november leta 2014, ko je revija Reporter prva objavila, da je Višje sodišče zavrnilo pritožbo v zvezi z Vasletom. Kunstelj gre v zapor, so natisnili z debelimi črkami. Zraven so v podporo Vasletu natrosili znane pridevnike, ki jih ne bom ponavljal. V tistem obdobju nisem rabil spraševati odvetnika ničesar, ker imajo omenjeni pisuni dostop do sodb pred strankami v postopku in so me »pridno« obveščali o mojem »stanju« v palači resnice.

Kaj bom počel pol leta v zaporu? Dolgčas na kvadrat. Šest let sem preživel v naših zaporih, zato sem vedel kaj me čaka. Leta 2007 sem bil na Povšetovi in fantje v sobi so imeli PlayStation. Odlična zabava za zabijanje časa, če ni drugega. Omenjenih jajc nikoli prej nisem imel, niti nisem znal igrati ničesar. Torej, decembra 2014 sem si kupil nov PS4 in nekaj iger. Med njimi NBA2K15. Ker nisem ravno navdušen nad videoigrami, je PS4 več ali manj sameval in čakal, da me ujame poziv za zapor.

Vse skupaj se je zavleklo do poletja 2015. Niti nisem dobil poziva, ampak so me policisti iz PP Centra ustavili zaradi prometnega prekrška in med postopkom ugotovili, da bi moral že biti za rešetkami. Od tam so me odpeljali na Povšetovo, kjer pa nisem ostal dolgo. Iz zajebancije sem napisal raport za vzgojno službo, naslovil sem ga na Gordano Korže, podpisal pa sem se kot »Dejan Milić«, izmišljen lik iz Prison bloga. Kaj sem napisal, se ne spomnim več. Najbrž kakšno svinjarijo, saj sem bil takrat precej razpizden na cel svet. Gordana je bila baje tako prestrašena, da ni mogla več opravljati svojega dela, dokler sem jaz v zaporu. Vsaj tako je trdila upravniku zapora. Posledično so me premestili v mini zapor v Solkan pri Novi Gorici. Tam sem preživel pet mesecev. Brez PlayStationa, ker ni bil dovoljen.

Brez heca, niso mi dovolili, da mi prinesejo PS4, ker ima možnost internetne povezave, jaz pa sem imel prepovedan dostop do interneta. Vse skupaj bi ostalo pozabljeno in zaprašeno, če ne bi Slovenska reprezentanca osvojila naslov Evropskega prvaka v košarki 2017. Bilo je prvič po dveh desetletjih, da sem spremljal prvenstvo in našo reprezentanco. Zamer iz otroštva in rane mladosti v zavezi s košarko in KK Olimpijo ne bom obujal, je bil pa to glaven razlog, da sem dal basket na ignor. Do septembra 2017. Takrat sem navdušen vklopil PS4 in naložil NBA2K15.

nba2k19111

My Career. Naredil sem igralca in do nezavesti drkal igro s Sunsi, ker je bil takrat Dragić njihov point guard. Po treh mesecih sem mislil, da obvladam vse. Motilo me je le, da ne morem igrati on-line, ker je bila verzija 15 že preteklost. Zato sem si kupil takrat novo verzijo NBA2K18 in jo začel igrati. Tokrat zares in s ciljem. Lani je namreč prvič startala virtualna NBA liga v New Yorku. Po napornih kvalifikacijah sem se uvrstil med 250 izmed 78.000 registriranih igralcev. Dlje pa nisem prišel. Obstaja še cel kup tekmovanj na drugih ravneh, ampak moj cilj je bil, da se uvrstim na naslednji draft za NBA2K ligo. Letos se je pridružilo še pet franšiz, zato bo liga še bolj zanimiva. Letošnji prvaki so postali Knicks Gaming (franšiza New York Knicks), ki so v finalu premagali Heat Check Gaming (franšiza Miami Heat).

Letošnje kvalifikacije sem predčasno uspešno zaključil. Čakajo me še decembrska NBA kvalifikacijska okna, potem bom na cilju. Za dosego cilja sem res vložil veliko. Zadnjih 13 mesecev igram oziroma treniram vsak dan med 10 in 12 ur. Vbil sem si v glavo, da bom najboljši strelec na svetu, če vsak dan na »my courtu« zadenem 2000 košev. 2000 ponovitev vsak dan. In to počnem zadnjih 14 mesecev. Rezultati niso izostali. Danes lahko zadanem miže po občutku kadarkoli. In še marsikaj, pa vam ne bi razlagal, ker bi vam bilo nerazumljivo.

V prvi sezoni so igralci zaslužili cca 1.5 milijona dolarjev. Skratka, če mi bo uspelo, se bom v življenju očitno spet ukvarjal s košarko. Tokrat profesionalno v virtualni simulaciji. Če mi ne bo uspelo? O tem ne razmišljam. Verjamem vase.

Dallas Mavericks, klub Luke Dončića v tej ligi nastopa s franšizo Mavs Gaming. Lani so imeli prvi pravico izbora na draftu in vnaprej rezerviral »Dimeza«, ki velja za najboljšega playa v NBA«K ligi. Kdor spremlja Dallas mu najbrž ni ušlo, da so Luko povabili v igralni studio, kjer jim je on demonstriral bogato znanje in sveta video iger. Luka velja za najboljšega igralca spletne igre Fortnite med NBA igralci. Kadar ni zaposlen s košarko, ga lahko najdete na spletu v živo pri omenjeni igri, če ga boste seveda taggirali. Njegov player tagg boste našli na Instagramu, kjer deli svoje dosežke v Fortnitu.

Hecno tole. Če me ne bi Vasle s pomočjo našega nad poštenega pravosodja spravil v zapor, nikoli ne bi kupil PS4. In ja, če naši ne bi postali šampioni, jaz nikoli ne bi začel igrati te igre. Na dveh Sonny PS+ računih sem ustvaril štiri različne tipe igralcev in z njimi do »nezavesti« preizkušal poteze, driblinge, podaje, mete …..! Rezultat mukotrpnega dela je elita v svetu spletne košarke. Shooting guard King Money (pure shot creator).

They will know your name.

Yeah, you will

nba-2k-league-ftr-040618jpg 1iuysrd2fs2a41lbyvncrhkmtt

nba-2k-league-studio-2 750xx4617-2597-0-241

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje zveste bralce. In prav je tako. Kaj bi dejali, če bi vam vlomil v stanovanje in začel krasti? Ko bi me zasačili, bi pa izvlekel rdečo zvezdo in začel vpiti; »Jaz sem proti Janši«?

Torej? Najbrž bi jih dobil po glavi, v nadaljevanju pa bi poklicali Policijo! V to sem trdno prepričan. Glede na vaš odnos do župana, pa bi upal na drugačen izid! Naprimer takšen;

»Micka, ta je naš. Daj mu peneze in klobase, za partizane gre«.

Micka; »Ampak krade nam,navaden tat je«!

Franci; »Bolje on kot, da nama kradejo farški«.

V čem je poanta? Zoki je lopov in pika.! Vsem je to jasno. Komur ni, ta laže sam sebi. Ampak! Zoki sovraži Janšo in ob vsaki priložnosti maha z zvezdami, OF in titulo mesto heroj. Zato je še danes župan in naslednji mandat bo počel isto, kot je počel do zdaj. Kradel bo, jemal podkupnine in živel od gotovine. Vse račune vključno z osebnim transakcijskim računom ima blokirane. Od česa živi, je "skrivnost"? Živel Zoki. Da me ne bo kdo narobe razumel. Prav je, da je zmagal. Ljubljančanom pa res ne privoščim predstavnika domobranske stranke in parado fašizma v prestolnici.

Kam smo prišli, da je tako, pa je velika žalost. Tista izjava zmešanega Rada Pezdirja, da bo Ljubljana postala Beograd v času Miloševića, če bo Janković spet zmagal, je zgrešena. Idiot, kaj naj rečem. Ljubljana zadnjih 12 let funkcionira kot Beograd v času omenjenega zločinca, pa to nikogar ne moti. Zoki je car, amen!

Mene resnično žalosti, da so se pod krinko »boja« proti Janši in njegovi nazadnjaški sekti vernikov, na oblast zavihteli največji škodljivci te države. Alenka, Karl in Miro! To je katastrofa. Povejte mi, kako je mogoče, da je Karl tako nagnusno popušil na volitvah, podpiral pa ga je najbolj vpliven »Slovenec« na ić, ki sicer podpira in financira Dodika v Republiki Srbski? Najbrž ni tako vpliven, kot so mu pripisali, sicer bi bil Erjavec predsednik vlade.

Kar se naročnin tiče. Po novem letu jih bom ukinil, novi teksti bodo dostopni za vse. Namesto naročnin so dobrodošle donacije na transakcijski račun ali PayPal. Blog na mikstone.si bo ugasnil, ker ne bom več plačeval gostovanja. To bo enkrat sredi januarja. Če bo kdo od vas (ali je že) kopiral oz. shranil VIP vsebine, naj jih prosim na deli okoli, da me ne spravi še v kakšen kazenski postopek.

Upokojenci in tisti, ki stojite v čakalnih vrstah našega skorumpiranega zdravstva! Pojdite na Langusovo 4, tam vedri vaša »rešiteljica«. S kakšnimi transparenti in bobni, da vas Prasica čuje.

Bog vam pomagaj! SF/SN

pinocchiooo

Bonne nuit du pays

Takšne vlade pa še nismo imeli, kajne. Ekipa, ki naj bi potegnila voz in blata? Dejstvo je, da gre za osebke, ki so vsi po vrsti popušili na volitvah. Karl in Alenka konkretno, Cerar pa približno 300 %! Šarec je grdo zaostal za SDS, a zakon in volilni sistem mu je omogočil, da je sestavil vlado poražencev. Dragi moji, to je FACT. Vem, da vas je večina bralcev, če ne vsi levo usmerjena. Za leve, desne, črne in rdeče je 1+1=2. Okoli tega se ne sprenevedajte. Vsak od vas, ki mi je po volitvah rekel; zmagali smo, mi je bedak. Slaba tolažba, a naj vam bo.

Ekipa je zato, da dela skupaj. Zasleduje isti cilj, sicer sistem razpade. V naši aktualni vladi so se našli politični nasprotniki. Vsi poparjeni od porazov, vlečejo vsak na svoj konec. Spotikajo eden drugega, si gledajo pod prste in z zaupnimi informacijami zalagajo »svoje« novinarje. Vsi stojijo na stališču, da gre za prehodno vlado, ki bo kmalu padla. Šarčeva vlada ne rabi opozicije, ker si je sama največja. A vam ni smešno in bolno ( če vam je, tega ne priznate, ker ste verniki levice in oproščate, kot domoljubci oproščajo Janši), da Erjavec in Bratuškova spotikata lastno vlado v kao skrbi za upokojence?! Čeprav vsi vemo, da se jima jebe za njih. Gre za predstavo. Za vas.

Da ne pozabim. Mama Barbare Furjan se mi je oglasila. Pohvalila se je, da bo mogoče pa hči uspela s Hollywoodom. Veš, Jared Leto se zanima za zgodbo. Kaj naj dodam? Že dolgo vem, da ni šlo za resnico ampak trženje do neba napihnjene in začinjene tragedije. Samo, da zdaj jaz plačujem to predstavo in njen life style. Ampak, kot sem že rekel, verniki BF boste tenko piskali. Zelo tenko, če sploh. Marš, mamicu vam pokvarjeno …..

Dan po volitvah znane zgodbe. Prevara, ukradli so volitve, nekih 35.000 priseljencev je ustoličilo Jankovića in prevaralo Slovenijo. Svašta. Moram twitter malo skrajšat, ker teh nebuloz res ne rabim brat.

Ker ne spremljam politike in domačih jajc, spremljam košarko. Kadar je ne igram seveda. O NBA in Luki Dončiću je v domačih medijih samo pocukrano sranje. Če vas zabava in zadovoljuje pisanje v stilu zaljubljenih najstnic, so naši mediji pravi naslov.

NBA je spektakel, šele potem tekmovanje. Poslušal sem izjave naših bivših košarkarjev, kaj bi bilo najbolje za Dončića. Slišali smo, da bi mu bilo najbolje pri Sunsih in Kokoškovu, če ne pa pri Kingsih in Srbih, ki vodijo klub (Stojaković, Divac). Potem se je zgodil Dallas in vsi so navdušeno nabijali, kakšna mega institucija so Dallas Mavericks. Bull sheet.

Dallas je klub rasista Marka Cubana. Politika kluba in lastnika je, da imajo belopoltega zvezdnika za obraz franšize. Potem, ko Cuban ni uspel prepričati Porzingisa, da zapusti New York, je vse moči usmeril v projekt Dončić. Luka je že na EP vedel, da bo šel v Dallas, ampak je v dogovoru z zastopniki molčal. Posebna zgodba je, kako je Cuban prepričal Divca, da odstopi od Dončića. Saj je še slepcem jasno, da je Luka next št.1 na svetu!

Športna javnost v ZDA je prepričana, da je Cuban enostavno podkupil Divca, če mu ni celo s čim grozil. Trenutni center Dallasa De Andre Jordan je letos prišel iz LA Clipsov. Za eno leto. Moral bi biti v ekipi že predlani, pa je uspel pobegniti Cubanu, ki ga je po LA ju preganjal s pištolo in hotel prisiliti v podpis pogodbe. Vmešal se je celo FBI, Jordan pa je ostal pri Clipsih. No, zdaj je v Dallasu, da odsluži enoletni deal s Cubanom. Kot vsi ostali, igra za svojo statistiko, da bo po sezoni lahko iztržil boljše pogoje v novi pogodbi drugje. Takšna je žal realnost.

NBA je daleč od elitnega tekmovanja. Igralci so sposobni igrati na elitni ravni do recimo 32 leta. V NBA pa vegetira bataljon ostarelih zvezdnikov, ki že desetletje ne igrajo elitne košarke. Se kdo spomni Tonyja Parkerja? Pred 15 leti se je Slovenija tresla, ker je ta super zvezdnik igral za Francijo proti našim »delavcem« iz NBA lige. Strah je bil upravičen. Danes je Tony star 41 let in še vedno igra. Samo strah in trepet ni več! In takšnih je odločno preveč. Brata Gasol, Nowitzki, Wade ……., brez veze, da jih naštejem (jih je 71, potem sem nehal šteti)

.luka1

Za tiste, ki se trudijo s pubertetniškimi zapisi povzdigovati Dončića, se ne zmenite. Samo sramoto mu delajo. Dejstvo je, da je Dončić že danes eden najboljših igralcev v ligi in na svetu. Če bi bil v boljši ekipi in na položaju, kjer mu je mesto, bi že danes zasenčil precenjeno ostarelo gardo. V Dallasu začenja na položaju 4 PF, kar je totalna neumnost. Zakaj je tako, pa ne bi vedel. Najbrž je trener precenjen, kot vsi ostali.

Razen Dončića, drugi niso omembe vredni. Dragić vegetira v Miamiju in upa, da ne bo zamenjan. Miami je posebna zgodba. Po šampionski dobi z Jamesom (4 finala, 2 naslova), so se zadovoljili s povprečno ekipo in dvema veteranoma. Miami nima perspektive, škoda. Da ne razpredam o košarki, ker vas najbrž ne zanima. … LoL. Zadnje leto to bolj zanima mene.

Ponoči sem končal kvalifikacije za NBA 2K ligo. Kaj bo naprej, pa ne vem. Grem spat, ker sem zjeban in zaspan. Imejte se v deželi laži, korupcije in žlehtobe. Jaz nočem imeti nič z vami.

papa

Naroči se na ta RSS

Sledite nam

E novice