Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

prison! Back in ass


    prison! Back in ass

Cashiragi udari!

Deset minut kasneje, je bila kava skuhana. Dejan je sedel na svoje staro mesto. Izpod cela je premeril Janeza, rekel pa ni nic. Janez je razumel. Skocil je kot poparjen, vzel mleko in ga nalil v Dejanovo skodelico. Dejan je vse brez besed opazoval. V sobi je bila mrtvaška tišina. Slišal bi iglo, ce bi padla na tla. Medtem, ko je srebal kavo, je razmišljal kako gre Bobanu v priporu? Zanj se ni bal, da se ne bi znašel. Bolelo pa ga je, da je v priporu zaradi njega. Stokrat je obnovil beg in pregon v glavi. Kje je bila napaka? Najbrž, da sta sploh rinila iz Šubusa. Zdaj mu je bilo jasno, da bi se morala potuhniti. A kaj, ko je Dejan ponavadi zacel razmišljati o posledicah, ko so bile že tu.

Tišino je prekinilo Dejanovo vprašanje sobi! Kdaj bo Nuki izrocen italijanom, ga je zanimalo? Buco se je odkašljal in zinil; "još pet dana"!

Dejan se je popraskal po nosu, prižgal cik in pljunil na tla. To je pomenilo, da globoko razmišlja. Za cimre pa, da ga ne motijo ali karkoli sprašujejo! Cas je tekel. Dejan ni zinil besede vsaj dve uri. Soba pa v šoku od strahu. Obcasno se je slišalo dretje Nukija. Skratka, situacija v sobi in zaporu, je bila naelektrena. Bližal se je cas vecerje. Paznik Slavko je odprl vrata, razdelil pošto in prisotne povprašal po željah. Na tuširanje ni želel nihce. Preden je Slavko zaprl vrata, se je obrnil k Dejanu in ga vprašal;

"Kakšne posebne želje"?

"Kakšne na primer", je bil odrezav Dejan?

"Izolacija na primer, da vas kdo ne ubije"!

prison1Ko je to izgovoril, se je obrnil na peti in zaprl vrata. Grožnja, ki jo je prenesel paznik, je obvisela v zraku. Dejanu ni bilo treba spraševati, kaj se je dogajalo kratek cas, ko je bil na begu. Jasno mu je bilo, da je Nuki zmaltretiral vso sobo, paznike in še koga. Najbrž je iskal krivca, nad katerim se bo znesel. Njegovi cimri pa so v Nukijevih oceh, njegovi zarotniki. Dejanu se je jebalo, ce jih  zaradi njega faše kakšen narkoman. Še všec bi mu bilo. Sebe ni štel med narkomane, ceprav je bil vec zadet kot trezen. Zadnja odvajalna kura v samici, ga je utrdila v prepricanju, da ni narkoman.

Šemso je prižgal televizor. Dejan mu je namenil ubijalski pogled. Televizor je bil ugasnjen naslednjo sekundo. Nihce si ni upal priznati, da je bil dan brez Dejana, balzam za vse. V sobi je bilo sprošceno vzdušje, zajebancija, pijuckanje kave in gledanje televizije. Najmanj, kar so si Šemso, Buco, Janez in ostali želeli, je vrnitev Milica. Vsi so mu želeli uspešen beg. Da se ga rešijo. Zdaj pa je težava nazaj! Dejan ni bil zabit fant. Vedel je, kaj si mislijo o njem. Vedel je, zakaj se tresejo pred njim! Zato je to potenciral na vsakem koraku.

Vecerja! Nuki je zverinsko tulil na hodniku. Pozival je Dejana, naj se ne skriva za pazniki.

"Izadi na vecero, picko usrana", je krulil Nuki, medtem, ko sta ga paznika odrivala iz hodnika na stopnišce.

Dejan je sedel v sobi. Nukijevo dretje, mu je prišlo do živega. V njemu je vrelo. Naj ponižan obsedi v sobi? Vecerja mu ni dišala. Vendar to ni bil izgovor. Ni šlo za vecerjo. Šlo je za ugled med kriminalci. Dejan je pogledal v strop, zaklel in skocil pokonci. Iz toaletne torbice je vzel žiletko. Stisnil jo je med kazalec in sredinec in krenil. Pred pazniško pisarno, ga je ustavil paznik Cvicek.

"Kam pa vi Milic", ga je presenecen ustavil?

"Ne veceru, gde bi išao inace, majmune jedan", je bil Dejan nesramen

prison2Cvicek je skomignil z rameni in si mislil svoje. Iz pisarne je glavo pomolil nacelnik Obrez. Poklical je Milica nazaj. Dejan je potegnil glavo med ramena in stekel po stopnišcu navzdol. Mimo kantine v pritlicju in že je bil v kleti. Pred vrati jedilnice, sta stala dva paznika. Zajebanec z irokezo in rumeno uro na eni, in debeli King Kong na drugi. Zaradi slednjega, Dejan ni imel šans, da se prebije do jedilnice in Nukija. Sklonil je glavo in se naredil neumnega. King Kong, bi se mu skoraj umaknil. Dejan je namrec poveznil kapuco na glavo. Neprepoznaven in strmec v tla, je hotel priti do Nukija. Hotel mu je prerezati vrat.

V zadnjem trenutku, je po stopnicah pritekel nacelnik Obrez. Zakrical je na paznika ob vratih. Za Dejana ni bilo prehoda. Pazniki niso bili od vceraj. Cel zapor je vedel, da bo Nuki obracunal z Dejanom. Tisti, ki so Dejana poznali, so vedeli, da ne bo cakal na potezo Nukija. Dejan se je vseeno poskušal prebiti mimo paznikov. Bolj za imidž, kot da bi res lahko kam prišel. Zaletel se je v King Konga. Naslednji hip je bil sprožen alarm. Pazniki so se usuli v jedilnico. Milic je bil na tleh.

Odvlekli so ga na oddelek in zaprli v dvorano. Tam je cakal na nadaljne postopke. Dežurni zapora, je poklical psihologa Mitra Munica. Ocenil je, da Milic potrebuje strokovno pomoc.  Ko je Munic stopil v dvorano, je Dejan še bolj ponorel. Premeril je Munica od pet do glave. Takoj je opazil, da je zaporniški psiholog buckast. Zadet od heroina. Da bi skocil vanj, so preprecevali pazniki, ki so stali okoli Munica. Dejanu na pamet ni padlo, da bi se pogovarjal s sekretom, kot je Mitar Munic. Pokazal mu je sredinec in ga poslal u kurac.

"Jebi onu svoju ružnu debelu zmiju. Mene ostavi na miru, narkomancina", je bil pogumen Dejan.

Psiholog Munic, se je pobral. Vrnil se je v svojo pisarno. Odprl je steklenico žganja in potegnil požirek. Steklenico je ponudil vzgojni Gordani Korže, ki je sedela v njegovi pisarni. Municeva pisarna je zdavnaj postala zatocišce Gordane. Po požirku od dva deci, je Gordana prišla do sape. Municu je zacela razlagati, kako je Dejan Milic grozen fant. Munic je kimal in potegnil še en požirek. Gordana ga je prosece gledala, dokler ji ni ponudil steklenice. Pol ure kasneje, je bila steklenica prazna.

Munic je bolšcal v Gordano s steklenimi ocmi. Potem je rignil in vstal in stola. Iz predala je vzel folijo in gostji namenil pijanski pogled. Preden pa sta si lahko privošcila drogiranje, s e je oglasil alarm. Nekaj sekund kasneje je paznik Ilija potrkal na vrata in vstopil. Jezno je pogledal pijana uslužbenca zapora in  zavpil;

"Izredna situacija, obsojenec Cashiragi je napadel kolego Ramljaka"!

Munic je prebledel in izdavil;

"O pizda, Ramo"?

se nadaljuje       

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice