Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

Za burek vec


    Za burek vec

Pretegnil se je in zazehal, kot pecen macek. Še enkrat je globoko zajel zrak, udaril s pestjo v strop in zakrical;

"Jebem vam mater, picke"!

Boban se je zbudil. Zacudeno je gledal v starega pajdaša, kako razgraja. S prstom je Dejanu pokazal, naj utihne. Potem sta se oba oblekla in zapustila sobo. Spodaj so odprli bife. Kuharica, cistilka in zjutraj tudi natakarica, je bila kot inventar v tej beznici, znani tudi kot Šubus! Ismeta Mušic. Svoje stanovanje v Šiški je trikrat prodala. Pred opeharjenimi kupci, se je zatekla v beznico na Rakovi Jelši. To jutro je skuhala kavo Dejanu in Bobanu. Ceprav ju ni poznala, ju je takoj nagovorila. Povedala je, da ima hci, ki še ni polnoletna. Hodi pa s tipom, ki bi ji lahko bil dedek.

Dejan jo je zacudeno gledal, ko je položila karte na mizo. Boban je odkimal. Nikogar ne bova pretepla in nikogar ne bova ugrabljala. Sploh pa ne Purica, je zakljucil Boban. Dejan je bil brez denarja in ponudba Ismete je bila mamljiva. Ismeti je postavil še nekaj vprašanj, potem pa je Boban ponorel. Odrinil je Ismeto, pograbil Dejana pod roko in ga zvlekel na dvorišce. Primazal mu je klofuto in ga nadrl. Dejan je bil v šoku. Kaj takega od Bobana ni pricakoval. Boban pa je vpil nanj:

"Znaš ti, ko je Puric, budalo"?

Dejan ni imel pojma. Niti mu ni bilo pomembno. Potem mu je kapnilo!

"Puric, Celovška, Omega Lotus, Amadeus"!

"Zaboravio si ovce u Bosni, Toyotu Supru i kuce, koje gradi murijašima", je nadaljeval Boban v smehu. Potem se je zresnil;

"Ne ovaj Puric"!

Pogledal je po dvorišcu, ce ju kdo posluša. Potem mu je Dejanu povedal, katerega Purica ima Ismeta v mislih. Omenjal mu je Zupancicevo jamo, jaccuzi in nedavne aretacije, povezane s ponarejenim alkoholom. Na koncu mu je dejal;

"Zaboravi sve to, idemo u Banja Luku".

burek5Dejan je bil predolgo zaprt, zato ni bil na tekocem z dogajanjem. Jasno mu je bilo, da ne sme ostati v Ljubljani. Brez denarja bežati, pa nima smisla. Zato si je vtepel v glavo, da bo do denarja prišel v Ljubljani. Rop menjalnice ali pošte je imel v mislih. Raje bi sicer videl, da mu denar pade z neba. Življenje ga je izucilo, da imaš, kar si vzameš!

Boban je odšel za šank in Ismeti zagrozil, da pusti Dejana na miru. Stekel je v sobo, pobral stvari in se vrnil dol. Z ubijalskim pogledom je premeril nekaj tipov, ki so prišli v to beznico. Pretece je izjavil;

"Nismo se sreli"!

Potem je namignil Dejanu, da mu sledi. Zunaj mu je povedal, da med gosti sedi "pjevac". Dejan je razumel. Takoj sta sedla v "petko", ki so jo ukradli za podporo begu. Dejan je snel registrske tablice in jih vrgel v smeti. Iz kombija, ki je stal parkiran ob potoku, sta snela tablice in jih namestila na petko. Preden sta se odpeljala, je moral gazda odpreti težka železna vrata. Rumena rotacijska luc je utripala, ko so se vrata pocasi odpirala. Boban je zapeljal na ulico. Dejanu je omenil, da gresta do konca Vica. Naprej od begunskega centra je gozd. Za gozdom pa naselje, ki so ga obvladovali "šumari". Srbska kriminalna združba, s katero je bil Boban tesno povezan. Resnici na ljubo, tudi Dejan je dobro poznal nekaj tamkajšnjih stanovalcev. Boban je vedel, da bosta tam varna. Dokler se ne pripravita za pot do Banja Luke.

Na križišcu v Trnovem, sta zagledala policijski avto. Boban je zavil proti cesti II. cesarjev. Policijski avto je speljal za njima. Boban je pospešil. Policija tudi. Dejan je pogledal nazaj in zacel preklinjati. Poznal je oba policaja, ki sta ju zasledovala. Za volanom je sedel debeli Bobek, štajerec. Nenevaren in neokreten. Poleg Bobeka, je Dejan v policijskem avtu prepoznal Mavserja. Zajeban tip, nesojeni specialec, znan tudi kot Maus. Priganjal je Bobana, naj stopi na plin.

Beg proti begunskemu centru ni prišel v poštev. Ce bi "šumarom" pred vrata pripeljal kolono policajev, bi se za vse slabo koncalo. Nekoc so avtomobilskemu tatu Hodaku, ugrabili dekle. Ker ni ukradel narocenih vozil. Policija se po njo ni upala. Ali pa ni hotela? Na koncu je tat druge sorte, rešil ugrabljenko. Legenda pravi, da je Simoncic v Dravljah pobral Vanca in ekipo iz Mango bara in akcija reševanja je stekla.

Boban je na Dolgem mostu skoraj trcil v drugo policijsko vozilo. Izognil se je trku in nadaljeval po Tržaški. Dejan je krical, zakaj ni zavil proti Brezovici. Boban je živcno zaklel in mu odgovoril;

"Uzmi pištolj ispod sedala"!

burek4Dejan je tipal pod sedežem. Boban je sunkovito zavil pri viški gimnaziji. Preckal je progo in zavil proti centru. Med divjim zavijanjem, je Dejan udaril z glavo v steklo. Pištole ni dosegel, ker se je vozila, kot je Boban zavijal. Koncno jo je zagrabil z roko. Repetiral je TT -jca in zgrabil rocko za odpiranje okna. Rocka mu je ostala v roki, zato je s komolcem besno razbil steklo. Boban je zavil proti podvozu in pohodil plin. Dejan se je obrnil in skozi razbito okno streljal.

Ljubljanska policija je bila na nogah. V zraku se je pojavil helikopter. Patrulje na cesti so spremljale pregon na policijskem radiu. Bobek in Mauser sta izpadla iz pregona. Bobek se je na Tržaški zaletel v semafor. Maus je skocil iz avta in obupan cepetal;

"Kmet štajerski, kdo je tebe pustil za volan"?

Dejan je streljal na policijski avto, ki je takoj zavil s ceste. Na Prešernovo je Boban zavil brez zasledovalcev. Dejan je vpil Bobanu, naj pelje naravnost.

"Ne v center, ne center", je krical kot v transu.

burek2Iz smeri parlamenta, sta s sirenami pridrveli dve policijski vozili. Ob cesti je stal policist okrožja, Abram. Panicno je prijel za pištolo in odskocil v grmovje, ko je "petka"zdivjala mimo. Pregonu se je pridružila ekipa SKP Ljubljana, ki je pred Maximarketom nadzirala trgovino z drogo. Dvojec krimicev, Bor in Miletic, sta skocila v Škodo in se pognala za "petko"! Miletic je v naglici izgubil drogo, ki jo je imel za lastno uporabo ali podtikanje, kadar je bil lov neuspešen. Narkoman pri parkomatu je opazil, da je osovarženi dirty cop nekaj izgubil. Vesel je pobral zavojcek heroina. Ni vsak dan, da casti Policija.

Dejan je streljal po avtomobilih, Boban pa je nadaljeval z divjo vožnjo. Na Tivolski, se je komaj izognil trcenju z mestnim zelencem. Helikopter v zraku je enotam na tleh sporocal, kam bežita osumljenca. Boban je zavil na Dunajsko proti Bežigradu. Pri Gospodarskem razstavišcu, je stalo policijsko vozilo. Za volanom je sedel Jure Bauman in osvajal kolegico policistko. Poslušal je pregon in zažvižgal, ko je slišal, da osumljenca bežita proti njemu. Zaradi streljanja je bila aktivirana tudi specialna enota.

Ko je Bauman zagledal "petko", ni vec razmišljal. Pocakal je trenutek, potem je pohodil plin do konca.

Trk je bil silovit. Petko je odbilo cez zelenico, na drugo stran Dunajske. Tam se je zabila v parkirane avtomobile. Bauman je skocil iz razbitega Golfa in stekel proti "petki". Z uperjeno pištolo se je postavil poleg in cakal okrepitve. V nekaj sekundah je kraj nesrece, obkolilo kup policajev. Bobana so potegnili skozi razbito okno in ga vrgli na tla. Bauman je potegnil Dejana iz razbitega avta in mu na tleh vklenil roke. Pri tem ga je s kolenom sunil v mednožje in mu siknil;

"Tole je za burek, majmun"!

se nadaljuje

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice