Menu
Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Mi hanno detto i bastardi

Mi hanno detto …

Zunaj dežuje, ampak to najbrž...

Ky është vendi im

Ky është vendi …

Na današnji dan pred 25...

Usrana luknja Slovenija

Usrana luknja S…

Ni zime za tole sranje...

Cras est dies novus

Cras est dies n…

Nisem bil najbolj prepričan, da...

Total winter

Total winter

Še slaba dva tedna, pa...

Croatia

Croatia

Slovenija je smešna država, če...

Gratias ago tibi,

Gratias ago tib…

Ne vem več, če bi...

Oggi è un nuovo giorno

Oggi è un nuovo…

Mladi mož se je v...

TO vs TO

TO vs TO

Piše se leto 2018. Obeta...

Prev Next

Zarota iz Murgel


    Zarota iz Murgel

Časi so takšni, da je vse več prvorazrednih državljanov na poti v zapor. Da je vse več prvorazrednih za zapahi, drži in ne. Se bo pa to kot kaže korenito spremenilo. Klasični prvorazredni kriminalci so tisti, ki so jih zaprli zaradi konkretnih podvigov, ki so jim prinesli bogastvo. V glavnem gre za velike ribe v trgovini s prepovedanimi drogami in kakšnega člana pri nas udomačene jugo mafije. Vse ostalo pa je žalost in beda. Na Povšetovi so narkomani v veliki večini. Zapor daje vtis prevzgojnega zavoda za narkomane, saj je glavna naloga paznikov razdeljevanje metadona in tablet.

Zanimivo, da nikogar od prvorazrednih kriminalcev iz vrst politike in gospodarstva (beri bančništva) še niso zaprli na Povšetovo. Šok bi bil najbrž prevelik za nekatere. Ker Povšetova ni zapor ampak narkomanska beznica, luknja za brezdomne ljubljanske klošarje in prehodni dom za moške člane znane romske družine Strojan. Zapor na Dobu je edini pravi zapor v državi. Vse ostale luknje so podobne Povšetovi. S tem, da je v Kopru bivanje precej bolj človeško, najbrž zaradi precej novega objekta. Klientela pa je isti kurac kot na Povšetovi.

Prison blog pišem sedmo leto s presledki. Glavni lik Dejan Milić je preživel vse mogoče pizdarije, ki so jim bili priča zaporniški zidovi. Sem ga že nekajkrat nameraval »upokojiti«, Milića namreč. Pa mi klima v družbi nakazuje, da bo večina prvorazrednih tepcev, ki od leta 91 krojijo naša življenja, svoje kariere končala po zaporih. Prišel bo čas, ko bodo upam sodili pošteno in pogumno, brez botrov, ki dan danes narekujejo sodbe v imenu ljudstva.

vrataauuu

Če smo iskreni, Miliću ta trenutek ni lahko. Volk samotar in tri domobranske ovčice v sobi. Na eni strani on in njegov prostaški in z nasiljem prežet način življenja, na drugi pa Gorenak, Pojbič in Mahnič. Kaj pa naj naredi »pošten« kriminalec s temi tremi nepoštenimi politiki. Trije politiki, pa nobeden od njih ni voditelj. So le sledilci, verniki in kimavci, zato ni čudno, da jih Milić sam molze in jim diktira pravila. Trije so, miličnik Vinko naj bi celo znal kakšen prijem iz starih časov, pa nič od njih. Nobene pomladi v zaporu. Sicer pa, ko poslušaš stare komunistične fosile Janšo, Gorenaka, Pahorja in še koga gobcati o pomladi in demokraciji, se Dolanc in Maček obračata v grobu.

Ker je po doktrini Janše in njegovih vernikov vse zarota, pa naj bo. Milić ni kar en iks Milić. Je del velike zarote malega Cliota iz Murgel. Njegovo poreklo je sila skrivnostno, niti mojstra kot sta Leljak in Omerza, nista nič izbrskala ali ponaredila o njem. Verjeli ali ne, Dejan Milić je sin revolucije in komunizma, da ne ovinkarim, je nezakonski sin Milana Kučana in Dragice Milić. Dragica je bila nekoč čistilka v beograjskem parlamentu, ampak o skokih Milana Kučana čez plot se ne govori. Kdo bo pa to verjel, da Milan skače oz. je skakal čez plotove? Mogoče pleza, skače prav gotovo ne. Da vidi čez plot, rabi pručko, zato ne nasedajte dezinformacijam.

Poletna vročina je ubijala. Milić je neuspešno nagovarjal paznika, da pusti vrata odprta in naredi prepih. Ker ga paznik ni upošteval, se je znesel nad domobranskimi sotrpini v sobi. Kot bi se skozi sobo sprehodil vihar, bi pokomentiral Stare. Ko se je umiril, je po tleh ležalo vse, kar ni posebej pritrjeno. Seveda je na tleh ležala tudi sveta trojica klerodebilov in tiho ječala. Milić je pljunil na tla, si prižgal cigareto in sedel na posteljo. Skozi oblak dima je opazoval razdejanje in tri na tleh ležeče korenjake SDS. Pičke, je zinil poltiho. Potem je vstal in brcnil Gorenaka v jajca, da je ta zatulil kot prašič na zakolu. Preglasno, da se ne bi odzvali pazniki. klapEND

zakra3

Se nadaljuje    

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice