Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

Iran pa to ...


    Iran pa to ...

Po burnem dogajanju pomladi in v zacetku poletja 1994, sem se umaknil za dva meseca iz Slovenije. Bili so to drugi casi. Takrat sem bil specialec, tajni agent in še kaj. Star sem bil 23 let, ko sem odšel na to potovanje. Pot je sponzoriralo DELO. Sopotnika pa takrat  tesna prijatelja Vinko Vasle in Špela Predan. Danes že dolgo nismo prijatelji. Omenjena imata svojo zgodovino, ki jo boste spoznali skozi to potovanje. Na pot smo odšli kot najboljši frendi, vrnili smo se kot smrtni sovražniki. Sovraštvo in mržnja iz Vasleta sejeta še danes. Špela Predan pa je zdavnaj pozabljena kvazi novinarka in ljubiteljica vseh moških, od katerih si obeta koristi. 

         Bil je to cas, ko se je Špela zalepila name. Nisem bil imun na njeno zapeljevanje in kot moj šef in še nekaj sodelavcev pred mano sem koncal v športni kleti na njej! Zaradi afere s Špelo je bil prizadet marsikdo. Predvsem Dušan Mikuš in Darko Njavro. Višek druženja v njeni kleti je bilo spoznanje, da je njena klet ozvožena in snemana. Kdo je opremil njeno sobo v kleti hiše na Športni 17, ne vem! Tega podatka nikoli nisem izvrtal, sem se pa dokopal do materiala, ki je bil posnet. Špela je panicna poklicala Franceta Bucarja v Studio City in mu pokazala cudno napravo, ki jo je našla v grmovju zraven svojega okna. Ceš, prisluškujejo mi!!!

        France Bucar je bil takrat predsednik parlamentarne komisije za nadzor nad varnostno obvešcevalnimi službami. Ne spomnim se vec, kaj ji je odgovoril Bucar, kogar zanima, naj pogleda v arhiv RTV sept 1994.

Šlo je za to, da je Špela iskala kritje, ce bi se posnetki pojavili v javnosti. Pac, nekdo mi je to montiral v grmovje! Posnetke sem kasneje dobil jaz. Posnetek kjer Špela zapeljuje Janšo v uniformi oz. zgornjem delu uniforme , ki ji jo je poklonil kapetan Dragan, neprecenljivo blago Noriškega kraljestva. Tako sem zacela..., bi Špela lahko poimenovala posnetek! Na posnetku Špela Janšo sprašuje, zakaj ima umetne zobe pri teh letih in še in še ........... smeha!!!

           Ukaz, da se poberemo iz Slovenije, je prišel od Janeza Janše. Njavro je dobil delo v obvešcevalnem sektorju in poslan je bil na Hrvaško. V Maslenico, da bo kot novinar opazoval dogajanje okoli Maslenickega mostu. Iz tega je nastala cela afera, ampak o tem kdaj drugic. Jaz sem sprejel ponudbo, da grem v režiji Dela na potovanje za dva meseca. V Iran! Ko se vrnemo, bo Vasle napisal potopis, ki bo izhajal v Delu. Tako je tudi bilo. Sedemnjast let je minilo od konca objavljanja Vasletovega potopisa. Grdo me je namocil in ponižal v tistem skrpucalu. Pokojna Vesna R. Marincic mi je takrat marsikaj povedala o duši in osebnosti Vinka Vasleta. Nekoc bom jaz napisal resnico o tem potovanju. Ta nekoc sem uresnicil, kar takrat nisem, pa sem bom potrudil zdaj. Temeljito!

         Dan D. Danes odpotujemo. Cel dopoldan sem imel opravke okoli avta in zavarovanj. Koncno se je vse uredilo in Lumino 3.7 sem pognal proti Podutiku. Na Krivcu sem pozvonil in odšel gor. Odprl mi je otovorjeni Vinko Vasle. Pomagal sem mu znositi stvari v avto, poslovil sem se še od njegove sestre in ubogih kužkov. V podzavest sem porival, kar sem videl mesec dni prej v tem stanovanju. Krkovic mi je zabical, da naj me ne briga, kdo koga fuka doma. Zaradi mene lahko kozo, ne pse natepava, mi je odgovoril Krkovic. Dokler piše kot hocemo, je vseeno kakšen je! Tudi prav! Sprejeto!

        V Zalogu sva pobrala še tretjega potnika, Špelo Predan. Špela je imela robe, kot bi se selila v Iran. Koncno smo uspeli vse stlaciti v Lumino. Mama Saša Markovic je postregla zdravico, ki sta jo Vinko in Špela ruknila, šofer pa ne. Kadarkoli sem prišel v Zalog k Špeli je bil alkohol na mizi.Gospa Markovic je dobra gostiteljica, sploh sebe najraje pocasti. Precejkrat sem tudi prespal v slavni kleti na Športni 17, tako da sem bil tam domac. Preden sva odnesla zadnjo torbo v avto je Špela hotela malo akcije. Zmotil naju je Vinko, ki je imel dovolj družbe žejne Saške.

Carovnica-tretjic 

       Preden smo se dokoncno odpeljali avanturi in pustolovšcini nasproti, je Vinko imel govor! Govor, ki je še kako držal kasneje. Nekako takole je povedal:

       Po nekaj casa si bomo šli blazno na živce. Pot bo terjala davek, zato prosim, da se obnašamo strpno in tolerantno. Ko so ljudje dalj casa skupaj, si zacno iti na živce. In tako naprej.........! Kako resnicno! Po štirinajstih dneh mi je šlo na živce, kako sedi, kako kadi, kako drži žlico, vse...!  

Ura je bila okoli 17 popoldne, ko smo koncno startali. Jaz, Vinko Vasle in Špela Predan, najboljši frendi takrat. Veselo vzdušje v avtu je trajalo do Madžarske meje. Vinko je prinesel kaseto Helene Blagne. Ko se je tretjic obrnila okoli, je Špela zamenjala kaseto z Ramazzottijem. 

Madžarsko mejo smo prestopili enkrat zvecer. Nadaljevali smo pot ponoci. Dogovor je bil, da se bova jaz in Špela menjala za volanom. Vinko takrat ni imel šoferskega izpita. Alkohol je prinesel prvi spor. Med vožnjo sta Vinko in Špela praznila steklenico Jacka Danielsa, ki jo je Špeli poklonil ljubitelj te znamke Bojan Kranjc. Sredi noci sem bil utrujen., prijatelja pa pijana. Predlagal sem, da se ustavimo v prvem hotelu ali motelu. Špela se seveda ni strinjala, ceš bom jaz naprej peljala. Da bi me tako pijana decva vozila, mi ni bilo. Vinko se ni vmešaval v spor. Brez pogajanj sem ustavil pred prvim hotelom in odšel proti recepciji. Vinko mi je sledil, Špela pa se je trmasto presedla za volan in zahtevala kljuce. 

     Na recepciji sem Vinku dejal, da bodo komplikacije, ce bo alkohol tekel med potjo. Saj veš kakšna je Špela, me je miril Vinko. Precej bolj sem poznal Špelo, kot je Vinko mislil takrat. Vseeno sem bil tiho in sem šel po njo. Po kratkem prepiru je odšla za menoj v hotel. Vzeli smo sobo s tremi ležišci in odšli proti sobi. V sobi pa še vecja zadrega. Zakonska postelja in dodatno ležišce. Stal sem sredi sobe in cakal, kako se bosta razvrstila onadva. Vasle si je obetal, da si bova delila zakonsko posteljo. Potem pa je Špela prijela Vinkovo torbo in jo vrgla na dodatno ležišce. Evo Vašci, da boš spal kot car!

       Vinko je razocarano pogledal in pripomnil. Sem mislil, da boš ti tu, ker si ženska! Mucno vzdušje v sobi bi lahko rezal s škarjami. Vinko je prvic doumel, da je nekaj med mano in Špelo. Brez besed se je zavalil v posteljo in ugasnil luc. Zaspali smo.

     Zjutraj je Vinko brez besed izginil na zajtrk. Zacuden sem Špelo vprašal, koji mu je kurac? Potem pa sem dobil odgovor! Vašci je gay. Upal je, da bo s tabo v postelji. Gledal sem kot tele v nova vrata. Nadleguje cucke, pa še peder je al kaj???

     Špela mi je hitela razlagati, da to itak vsi vejo. Pa ce ne vem, da se je konec osemdesetih porocil s tipom v Avstriji. Zaradi tega so ga izsiljevali, da je izstopil iz predsedniške dirke. Sicer Bulc in Drnovšek nista imela šans! Poslušal sem z odprtimi usti. To bi mi lahko povedala prej! Zdaj Vinko ocitno misli, da sem sorodna duša, sicer se ne bi tako obnašal. Precej stvari mi je postajalo jasnih. 

Court-Corruption-480px

2 komentarji

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice