Menu
If you don't do politics, politics will do you

If you don't do…

Tole mi že preseda. Vem...

Novićevo priznanje in pobegli kaznjenec iz Sirije

Novićevo prizna…

Danes je slovenska politika dobila...

Strup za "desne"

Strup za "…

Včerajšnji dan sem preživel na...

Strica sta "popušila"na volitvah

Strica sta …

Končno. Volitve so minile. Kot...

Mama, uspelo mi je!

Mama, uspelo mi…

Saj bo kmalu nedelja, se...

UncleSam vs. WhoreCroatia (Skupaj by BP)

UncleSam vs. Wh…

Kot sem že v javno...

Pešec in potnik

Pešec in potnik

Njemu pa ne pobegnem. Vedno...

Coast to coast

Coast to coast

Včasih se mi zdi, da...

Traïdor

Traïdor

Ne pomnim, da bi kdaj...

Halloween na steroidih

Halloween na st…

Mraz je pritisnil na deželo...

Prev Next

Gospodar


    Gospodar

Prednovoletni cas ima svoj car. Spomini na poletje še niso zbledeli, temperature pa se že nekaj casa vrtijo okoli nicle. Ulice so polne vrveža, vonj po specialitetah balkanske in Slovenske kulinarike pa zopet kraljuje na obrežju najlepšega mesta na svetu. Bolj kislo se te dni na ulicah svojega mesta drži župan Jankovic. Kljub nepricakovanem darilu Višjega sodišca, ki ga je opralo vsakršne krivde v zadevi Tritonis, je Jankovic v silnih težavah. Družinska ekonomija je sesuta in v katastrofalnih rdecih številkah. Mestno blagajno je izmolzel in mesto zadolžil za dve generaciji, zato tam nima vec kaj vzeti. Edina rešitev je bil stolcek Janeza Kocjancica, ki bi Jankovica katapultiral v nesramno bogat svet sponzorjev in donatorjev Olimpijskih komitejev po vsem svetu. Za zmago je šel Jankovic na nož in pod mizo hkrati. Rezultat pa vam je znan. S težavo je izrinil in prevaral nosilca olimpijske medalje Vehovarja, potem pa se je pot koncala. Zoran Jankovic nadaljuje s serijo porazov, mit o super uspešnem ekonomistu in rešitelju Slovenije so strici, tete in njihovi mediji dodobra pohodili in razgalili vso bedo surovega oblicja resnice. Zoran in Janez sta tako razlicna, pa v resnici tako zelo podobna pacienta!

Janez! Janez Janša je zmagovalec leta. Ni to eden od napisov na transparentu iz zbirke Odbora2014, ampak dejstvo. Ceprav ga je Slovensko sodstvo obsodilo na vseh stopnjah, to ni zadostovalo. Proti tej sodbi se bom boril z vsemi pravnimi, politicnimi in ostalimi sredstvi. In svoje grožnje je Janez uresnicil. Ker mu je bilo od samega zacetka jasno, da bo s pravnimi sredstvi pogorel, je vse sile fokusiral v politicna in ona druga sredstva. Pri Janezu so že politicni prijemi izjemno sporni, da o onih drugih sploh ne govorim. V resnici si ne znam prestavljati, kakšen stampedo desne srenje je sprožil v svojo obrambo. Ni družbene pore v državi, kamor Janša ni pronical s svojo »krivicno« sodbo in zaroto udbomafije. Sodba v zadevi Patria je v resnici razgalila Slovensko družbo. Kdo je kdo in kdo s kom ovce krmi.

gospodar1

Posebna zgodba je Ustavno sodišce. Janša in Matoz niti nista skrivala dejstva, da je neformalno para omrežje »rumenih kravat« mocnejše od tistega, kar je bilo položeno v temelje in zibelko demokracije na Slovenskem. Najbrž bi bilo v prihodnosti smiselno razmisliti o atributu izlocitve zaradi politicne pripadnosti. Ceprav je že sama misel skregana z logiko, saj je vse ustavne sodnike imenovala politika. Ernest Petric še najmanj skriva, da mu srce bije za Janeza Janšo. Že z obiskom  poroke Janše z Bacovnikovo je prekršil meje sodniške etike. Ker gre za ustavne sodnike, ki morali biti še posebej pozorni in dosledni v nastopih v javnem življenju. Pa ne gre samo za Petrica. Janša je ustvaril omrežje, ki ga neformalno vodi Lovro Šturm, vkljucuje pa celo vrhovnega sodnika kazenskega oddelka Marka Šorlija in vrhovno sodnico Barbaro Zobec. Da o vseh štirih ustavnih sodnikih sploh ne govorim. S tem Janši na koncu sodi njegovo omrežje, ne pa stroka. Gre za zmago podle in pritlehne politike, ki v svojem sprevrženem delovanju unicuje vse, kar jim stoji na poti.

Janez v svojih scenarijih udbovskih zarot proti njemu potrebuje sovražnike. Ker razen nasprotnikov in tistih, ki so se po službeni dolžnosti primorani ukvarjati z njim, sovražnikov nima, si jih enostavno izmisli. Ta družba je res dvolicna. Mariborska tragedija ni nikogar izucila. Se je slucajno kdo vprašal, kako se pocutijo vsi tisti ljudje, ki so zaradi opravljanja svoje službe vsak dan tarca Janševih jurišnikov? Od skrajno žaljivih zapisov na transparentih Odbora2014, do dnevnega napadanja in žaljenja na twiterju, Reporterju, Demokraciji in spletni strani SDS. Kje je dno te Janezove ovcereje?

Posebna zgodba našega casa je Borut Pahor. Propadli šef stranke in najbolj katastrofalen predsednik vlade do zdaj, je postal še predsednik države. Za to se lahko zahvali Janezu Janši. In verjemite mi, zahvaljuje se mu vsak dan. Kar se Janezu zahoce, to predsednik države Borut stori. Pa naj gre za rokovanje v parlamentu ali obisk domobranske veselice v Kocevski reki danes. Posebej trpko je bilo njegovo sporocilo ob odhodu Janše na prestajanje kazni. Pravnomocnega obsojenca je tolažil po telefonu, potem ko se je vrh cerkve vecer prej na vecerji zjokal nad rdecimi krivicami, ki so zadele Janeza. V istem casu ga je za srecanje in moralno podporo zaprosil predsednik Vrhovnega sodišca. Malseša je zmotno pricakoval, da bo predsednik države s svojo avtoriteto in integriteto zašcitil institut pravosodja, ki je dnevno napadan s strani Janševih vernikov. Borut Pahor je še enkrat vec pokazal, kdo je njegov gospodar! klapEND

gospodarHud  

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice