Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

Ce hocete glasove, nam omogocite glasovanje!


    Ce hocete glasove, nam omogocite glasovanje!
Prihajajoce predcasne volitve bodo šle mimo mene. Tako kot vse doslej. Pa bi lahko bilo drugace. Ce bi se že hotel udeležiti predcasnih volitev, je zalogaj zame prevelik. Pa ne samo zame. Poglejmo o cem govorim. Zadnjih deset let sem prijavljen v Mostah. Moja boljša polovica je prijavljena v Fužinah, stanujeva pa skupaj v Šiški. Da bi se udeležila katerihkoli nedeljskih volitev, bi bila potreba cela logisticna operacija. Ce bi se že potrudila in odšla vsak po svoj volilni listic pred nedeljo, bi bila nedelja zafurana. Skupaj bi še šla, vsak posebej na svoje volišce, ki je na drugem koncu Ljubljane, pa ne! Raje skupaj preživiva nedeljski dan.
 
Zaradi podobnih razlogov ne voli vec kot 25 % državljanov. Preprican sem, da vladajoci politicni eliti odgovarja predpotopni sistem volitev. Kdo zaboga pa hoce v nedeljo obiskovati obcine, osnovne šole in podobne punkte, kjer so ponavadi volišca? Mladi že ne! Zato pa ima Desus v Sloveniji domovinsko pravico do sedežev v parlamentu. Unikum na svetu, namesto mladih in prodornih, volilci stavijo na stare in izcrpane kadre? Sklicevanje na voljo državljanov je podobna bedarija kot so "sodbe v imenu ljudstva"! Državljani nimamo nic s to voljo. Dresirano volilno telo upokojencev in zvestih podpornikov Janše + RKC dosega 25 %! Dirigirana volja, ne pa praznik demokracije! 
 
500.000 državljanov proti 1.5 miljona tistih, ki bi živeli drugace, pa se jim ne da na volišca. Ce bi teoreticno volili vsi državljani, bi bil politicen zemljevid drugacen. Tega se prekleto dobro zavedajo strici, domobranci, partizani, ustaši, tajkuni, bankirji in še kdo. Zato je misel na e-volitve bogokletna in prepovedana. Predstavljajte si, da bi naslednje predcasne volitve ponujale možnost oddaje glasu na internetu. Preprican sem, da bi bila volilna udeležba vsaj plebiscitarna, ce ne vecja. Prvic bi dobili realno razmerje moci v državi. Si vladajoce elite želijo kaj takega? Seveda ne! Konec bi bilo zavajanja, demagogije, spinov in izgovorov. 
 
Ce bi lahko volili na intrenetu, bi tudi jaz oddal svoj glas. Stranko, ki bi ji namenil svoj glas, bi tudi aktivno podprl in nagovoril bralce za glasove. Lahko prepricam množico, da prižge racunalnik in klikne z miško. Ne morem pa prepricati množice, da v nedeljo potuje po državi vsak do svojega administrativnega prebivališca. Pomislite pri sebi koliko ljudi poznate, ki ne grejo volit samo zato, ker jim to predstavlja preveliko breme, potovanje in loceno nedeljo? Z e-volitvami bi domala vsak državljan lahko oddal svoj glas kjerkoli na svetu z enim klikom! Ogromni stroški volitev bi postali zanemarljivi, pa še razne lažnive agencije za merjenje javnega mnenja bi propadle.
 
Od osamosvojitve pa do leta 2004 bi volil SDS, ce bi šel na volišce. Pa ne zaradi stranke, ki mi je tuja, ampak zaradi njega! Danes bi ga zakopal, ne pa volil. Zaradi stranke same in ljudi, ki jo podpirajo, bi najbrž volil SD, ce ne bi bil njihov predsednik Pahor in za njim katastrofa od Lukšica. Novi predsednik SD-ja Dejan Židan je povsem druga "pesem", kot je bil cvilež in krulež njegovih dveh predhodnikov. SD z Židanom na celu ima moj glas. Hipoteticno seveda, ker se na volilno nedeljo ne bom nikamor premaknil. Pa nobenega povezovanja s kakšno Alenko Bratušek, DL , Zaresom in podobnimi iskalci zaposlitve. Židan, ne ga srat.
 
Ce hocete glasove, nam omogocite glasovanje. Hvala. klapEND
 
volitveE   

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice