Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Prev Next

Ky është vendi im


  Ky është vendi im

Na današnji dan pred 25 leti, se je začela zloglasna operacija Marinec. V prostorih RŠTO na Prežihovi 4 se je rodila zamisel, kako bi Kučana in kriminalistično policijo potunkali v paketu. In seveda našega obrambnega ministra Janšo oprali sumov nedovoljene trgovine z orožjem. Vrhunec je sledil štiri mesece kasneje v Depali vasi. Vse ostalo pa veste. Ali pa vsaj tako mislite. Ne bom vas motil pri tem.

25 let kasneje sta glavna akterja Janša in Kučan še vedno v sedlu. Vojska, poveljniki in fronte so se v četrt stoletja večkrat zamenjali, generala pa ostajata. Vsa država je ujetnik ideološkega in kulturnega boja, če temu lahko tako rečemo. Dnevno produciranje laži, širjenje sovražnega govora in izključevanje vseh, ki niso na liniji, to je slovenski vsak dan. Mislim, da v dnevno dozo naše kloake jaz nimam kaj dodati, saj so vam stvari jasne. Zmotno sem nekoč mislil, da ste neinformirani in zavedeni. Napaka. Vsem je vse jasno, kaj pa s tem počnete, pa je ogledalo naše družbe.

Vsi Ljubljančani od Svetlane do zadnjega cigana na Koželjevi vemo, da je župan Janković veliki kriminalec. Zares velik, pravi mafiozo, saj so prav vsi občinski posli koruptivni oz. podkupljeni. Janković sicer ne bi preživel niti enega dne zaradi vseh dolgov, ki jih je v dveh desetletjih pridelal s sinovoma. Vseeno pa ga bomo spet izvolili. Še več, zanj smo se pripravljeni dnevno na smrt »prekljati« z desno sceno. Vse zato, da SDS na gradu ne izobesi SLO zastave, če sem prav razumel »prepucavanja« na družbenih omrežjih.

Po drugi strani pa ni človeka v tej državi, ki bi s strankarsko izkaznico SDS lahko spodnesel Jankovića. Sovraštvo do SDS je v prestolnici preveliko. V Ljubljani bi še jaz zmagal, če bi namesto ZJ kandidiral proti Logarju. Pa ne samo jaz. Najbrž vsak, ki ne mara SDS in izdajalcev. Če kdo misli, da bi ga lahko ogrozila Lucija, naj gre na en šnopček. Mogoče bo pomagalo.

Zadnje leto in pol se ukvarjam z nečim, kar nima veze s pisanjem. Zadnji mesec sem bil okupiran s treningom, vsak dan 10 ur, vsako noč 4 ure. Počutim se kot zombi. 2. Novembra se je začelo zares. Kvalifikacije trajajo do 26 tm, zato bom v tem času bolj malo napisal, če sploh kaj. Kaj bom z blogom, se bom odločil, ko bodo kvalifikacije mimo. Če bo vse po mojih načrtih in željah, bom za vedno spakiral kovčke. Če bo malo manj po načrtih, so še druge opcije. Npr, če bi hotel postati svetovni prvak v F1, končal pa bi samo kot testni voznik Mercedesa, bi se že dalo preživeti in malo sončiti med elito. Nekako tako razmišljam v tej zadevi, čeprav ne gre za F1.

Pa sicer? Pravosodje, zdravstvo, upokojenci, migranti, Črnčec, Alenka, Janez in njegove medijske greznice? Ne vem. Moj največji dosežek v letu, ki se izteka je najbrž ta, da sem popolnoma nehal spremljati medije in poročila. Vse poznam, vem zakaj gre, vse ostalo pa je predstava za ovce. Hvala lepa, zame se svet ne konča na Kolpi, v Piranskem zalivu in pri Dolgi vasi. Na TW spremljam manj kot 50 profilov, vse ostalo pa me ne zanima. Koga bo spet nategnila Barbara Furjan, koga bo zavajal Brajer, komu ga vleče Alenka, ima Janez res božjast, boli me kurac za vse skupaj.

Da SOVA in Policija res stavkata ali pa sta slepi in gluhi, sem se prepričal včeraj sredi ljubljanske Šiške. Ura je bila nekaj čez 19, ko so se na parkirišču Scopolijeve ustavili trije avtomobili. Deset visokih tipov je poskakalo iz avtomobilov in zablokiralo dostop do parkirišča. Zbrali so se okoli četrtega vozila, jaz pa sem napenjal oči. To bo operacija specialcev policije, sem najprej pomislil. Iz četrtega vozila so začeli odnašati predmete v svoja vozila. Po moji oceni so prekladali dolgocevno orožje. Vse registrske tablice so bile ljubljanske, zato sem domneval, da gre za one, ki sem jih prej omenil.

Potem me je izdal moj cucek. Stekel je za mačko iz grmovja, jaz pa za njim. Tipe sem nehote videl od blizu, pa tudi ujel sem par besed. Niso bili Slovenci. Niti čefurji, če ste to pomislili. Varda je proti tem tipom slaba šala. Sicer pa ni moja stvar, kdo se oborožen klati po prestolnici. So zato pooblaščeni in plačani v tej državi.

Ajde ovce, na pašo! Paša via Dnevnik, Delo, Mladina, POP TV, RTV SLO, Nova 24 TV, Požareport in ostalo sranje, ki ga papcate. Dober tek.

fo

220px-Bundesarchiv Bild 146-1968-101-20A Joseph Goebbels

2 komentarji

 • 
     mitja
  mitja Ponedeljek, 19 November 2018 07:34 Komentiraj povezavo

  Čiro, BF story, samo to ti očitam, nič drugega

 • 
     ciril ciril
  ciril ciril Sobota, 17 November 2018 08:55 Komentiraj povezavo

  mitja moj, saj bi rad koga zavajal a kako? če jaz že dolga leta nisem premočrten, jasen in predvidljiv pa tudi nič nočem. tak težko koga zavedeš. še žena te prečita

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice