Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

Mikstone conseille


    Mikstone conseille

Dobro jutro. Vaša stalna vprašanja mi ne dajo miru! Koga voliti, če ti ni nihče ok? Takole je! Jaz ne bom agitiral za nikogar. Kako so oni oh in sploh najboljši in edini, vam plozajo vse stranke. Celo neuravnovešeni wanabe komi Bojan Požar vam prodaja, da on ve in zna. Šalo na stran. Vsakega , ki se ponuja, bom »obdelal« s tiste strani, ki jo skriva. Dark side in skrivnosti, ki to več ne bojo. Aja, koga potem voliti? Odločite se sami, ne gre za stranke in imena strank, ampak za ljudi, ki te stranke predstavljajo. Vsem je jasno, da so programi napisani všečno, ne veljajo pa niti toliko kot stane papir na katerem so napisani. Zato nikar o programih. Ko nekoga slišite, da se bo povezoval s programsko sorodnimi strankami, ga takoj odmislite.

Najboljša generacija politikov na slovenskem je bila v obdobju 1988-1994. Jaz sem od leta 1991, od blizu spremljal generacijo Janša, Bavčar, Kacin, Rupel, Kučan, Školč, Peterle, Podobnika ….! Ne glede na politične barve je ta generacija naredila zgodovinski premik. Bil sem zraven, star dobrih 21 let, ko se je začelo zares. Zdaj sem se spomnil nečesa drugega, ker gre zares. Ampak o tem kdaj v nadaljevanju, ko vam bom dokončno pokopal BF zgodbo. Torej star sem bil 21 let. Janša pa 33. Vedno se mi je zdel on in ostali takratni politiki…, da je (so) pravi trenutek na pravem mestu. On in ostali. Pustimo ob strani trgovino z orožjem in ostale svinjarije, ki so spremljale tisto generacijo. Izpeljali so proces osamosvojitve v najbolj težkih časih konca minulega stoletja. Rdeča vzhodna Evropa se je sesula v prah. Samo tej generaciji se lahko zahvalimo, da imamo svojo državo in nismo končali kot plen večjega, močnejšega.

Potem so leta tekla, zmagovalna ekipa pa je razpadla in se razpasla po strankah, ki so se rojevale in umirale. Eni pa so ostali in vztrajajo. Kot nekoč tisti rdeči, ki so jih oni spodnesli. Pred kratkim sem na nacionalni televiziji gledal posnetke iz tistih časov. Kar zvilo me je. Na zgodovino še nisem nikoli gledal s takšnimi očmi. Posnetki!

Predsednik vlade Peterle, notranji minister Bavčar, obrambni minister Janša, info minister Kacin …! Da ne naštevam dalje! Gledal sem te posnetke in dojel, da so Jugoslavijo razsuli mulci. Janša in ostali na so posnetkih stari malo čez 30 let. Takrat so se mi zdeli odrasli ljudje. Danes sem jaz star 47 in za nazaj jih vidim kot mularijo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj je ta ekipa tridesetletnih mulcev izpeljala. Ni čudno, da se je starim komijem v Beogradu odtrgalo od besa. Kapo dol takratni garnituri za takratne politične poteze, držo in seveda končni rezultat.

Danes je Slovenija v izjemno težkem položaju. Reševati jo želijo tisti, ki so jo osamosvojili in potem zavozili. Dejstvo je in zgodovina nas to uči, da se po bitki zmagovalci umaknejo in vodenje prepustijo naslednji generaciji. Kdor se upira naravnemu toku, ga povozi čas. Komunisti tega niso hoteli slišati, odnesle so jih šele revolucije v osemdesetih. Kaj pa pri nas?

Odgovor vam je znan. Danes so ostanki takratne zmagovite generacije kot mlinski kamni okoli naslednikov. Zato smo u kurcu in peklu hkrati. Koga voliti? Najbrž sem vam odgovoril. Novo generacijo politikov, mlade moči, nove ideje in prodorne rešitve v najbolj kritičnih »resorjih« naše družbe.

Na nekaj pa bodite pozorni. Stara jajca v novi embalaži so garant za salmonelo. Na vas je, da prepoznate nove uspešne in stare, ki se pred vsakimi volitvami kitijo z novo garderobo.

End.

2 3f952cc08083660d54e5c81fa4afe968

2 komentarji

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice