Menu
Cazzo

Cazzo

No, kje smo? Deset dni...

Do not fuck me, lying country

Do not fuck me,…

Krasni novi časi. Fašizem, sovraštvo...

They will know your name

They will know …

Igra usode ali kako se...

Patriotism or slavery

Patriotism or s…

Slovenska Vojska bo danes dobila...

Brutta verità

Brutta verità

Včerajšnji tekst je razburil moje...

Bonne nuit du pays

Bonne nuit du p…

Takšne vlade pa še nismo...

Winter si coming

Winter si comin…

Evo njega. Sneg. I hate...

Fucking the last healthy citizens

Fucking the las…

Še ene volitve, še en...

La meraviglia della terra

La meraviglia d…

Pa zdaj? Težko rečem, ker...

Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Prev Next

Patient


  Patient

Živa jeba tale vreme. Če bi bila to edina nevšečnost v lajfu, bi bilo kar spodobno. Pa ni. Do nezavesti jamrati in stokati pa tudi ni priporočljivo za zdravje. Zadnje čase sem imel zaradi neke zgodbe občutek, da bom umrl na vlaku »resnice«. Zato sem skočil iz vagona, preden gre cela kompozicija v prepad. En nasvet vam bralcem. Precej vas je, ki tudi sedite v facebook vagonu te zgodbe. Kdor ostaja na poti v prepad, naj me ne prepričuje, da bo pristanek mehak. Nimate pojma zakaj gre.

Pri tej zgodbi me najbolj žalosti spoznanje, da nikoli ni šlo za resnico. Kako naj ve, da gre za verodostojne namige, me sprašuje vernik zgodbe? Če noben namig ne preveri, res ne more vedeti. Po drugi strani pa vsak všečen namig razglasi za trden dokaz? Ker ni nikamor premaknila riti, sem frendu naročil, da ji pošlje mail, da jo vzpodbudi v iskanje resnice. In ji je pisal. Ona pa anonimen mail »mirnavest« takoj razglasi za dokaz. Za zjokat. Pa je šlo samo za namig, da je na pravi poti, naj se že premakne. Res škoda.

Če bi ji jaz serviral kakršenkoli dokaz, bi bilo narobe. Jaz za sodišče v Sloveniji nisem verodostojna priča. Moji dokazi bodo vedno kompromitirani? Zato sem se res potrudil in izpostavil, da bi kvazi bojevnica sama zbrala dokaze in jih servirala ob primernem času. Primeren čas ni Facebook ampak odvetniška pisarna oz. pisarna tožilca. Nič od nič.

Se je kdo kdaj vprašal, kako je 18 letni nabornik končal med Njavrovimi borci in zakaj? Zgodba o pogumen vojaku? Je kdo vprašal Brajerja od kje mu informacija, da so Blaža silili, pa ni hotel? Kdo ga je v kaj silil in česa on ni hotel? Same nebuloze. Ampak to se ne sprašuje, se ne spodobi. O tem ne bom. O mrtvih vse dobro. Naj se resnica širi, non stop ponavlja. Naj se širi zgodba, jebeš resnico.

Brajer je v bran bojevnici (predlagal jo je za Slovenko leta) na twiterju objavil nekaj let star članek; Naj se kopanje po primeru Furjan konča. Na vsak način bi umor radi obesil Janši. Absurdno, da jaz zagovarjam to nesnago od Janše. Janša je po skoraj vsaki objavi »zgodbe« kontaktiral Njavra in mu težil, kaj je s tem? Naj se to konča, ker se pojavlja njegovo ime. A mislite, da Janša ni skočil v zrak, ko je izvedel, da je na mapi o smrti Furjana njegovo ime?! Kdo pa ne bi?

Kako sta dva nabornika lahko pozno zvečer odšla iz čete in prišla v hangar na drugi strani vojašnice? Sama nikakor. Pripeljal ju je eden od častnikov, ki so bili tistega večera na dolžnosti. Zakaj ju je pripeljal? Ker sama nista prišla? Zakaj bi sploh prišla? Kaj se je dogajalo? Kdo iz Njavrove skupine je poklical dežurnega, da gre po ta dva vojaka? Zakaj je dežurni v četi pustil, da dežurni na prijavnici (ali njegov namestnik) brez pojasnila odpelje dva vojaka? Nihče nikoli ni nikogar zaslišal ali soočil.

patient2

Mnogo vprašanj, nobenega odgovora. Jaz odgovore poznam. Ampak ne gre, da jih povem in naštejem imena. Pričakoval sem, da bo bojevnica obrnila spise, z odvetnikom obiskala vojaške arhive in končno sestavila zgodbo. Nič ni storila, nič. Če ne greš preverit, ne moreš vedeti in obtoževati na podlagi govoric.

Na koncu se je namesto zgodbe razširila ona. Jaz pa sem kot tepec na blogu ponavljal in nizal dogodke iz leta 1997. Samo do nekaj ustanov bi se morala odpravit, pa bi sestavila trdno zgodbo z materialnimi dokazi; MNZ arhiv 97, GPU arhiv 97, POP TV arhiv , RTV SLO arhiv , vojašnica Moste, ODT ovadbe 97, ….! Zoprno delo, zato je raje težila predsedniku, varuhinji in še komu, ki nimajo nobene formalne moči. Ko jo je tožilec Peterca povprašal o dokazih, pa zadrega. Raje je začela vpiti nanj, da vsi vejo, da je Janša v ozadju in če nima jajc, da se ga loti. Peterca jo je postavil pred vrata in za vedno zaprl spis, kjer piše »Janša«. To je resnica o njenem »boju«.

Zero. Sedem let pravljic in zavajanj podpornikov.

With love, patient! end

Donate-Button

6 komentarji

 • 
     mitja
  mitja Torek, 06 Marec 2018 14:31 Komentiraj povezavo

  A veš kaj pomeni Mikstone?

 • 
     mitja
  mitja Torek, 06 Marec 2018 14:29 Komentiraj povezavo

  no, motiš se. če si pri špinjelih, si tam okoli leta 2013 nehal spremljati BF story in jo ponovno srečal pred tednom dni. Ta špinjel je dezinformacija, ki sem ji verjel do srečanja s kriminalisti na Prešernovi. O tem sem pisal in presenečaš me s to temo, ker je precej bolj delikatnih stvari nepojasnjenih. Kaj je BF tam počel, ne pišem iz pietete, da ne umažem ime pokojnega, Konec konec je vseeno kaj je tam počel, nihče ga ni imel pravice ubiti. Ne bom ti več odgovarjal v zvezi s tem. Brez zamere. Obrni se na BF, ti bo ona povedala najnovejšo verzijo. zgodbe. Bolno do konca.

 • 
     En Stot
  En Stot Torek, 06 Marec 2018 11:46 Komentiraj povezavo

  Ne Mitja, ne tako! Ne me zmerjat z vernikom, saj sem samo pasivni spremljevalec zgodbe o BF. Bi pa ravno tako kot ti zelo rad izvedel resnico. In te stvari o dogajanjih v hangarju so mi sedaj nove. Do tega trenutka sem zaupal tvojim zapisanim besedam, da sta vojaka kadila špinel. Tega nisi jasno nikjer zanikal, šele sedaj si nam razkril drugo verzijo zgodbe.
  Toliko o tem.

 • 
     Mitja Kunstelj
  Mitja Kunstelj Torek, 06 Marec 2018 06:52 Komentiraj povezavo

  Toksikološki izvid je bil negativen na vse droge, BF ni zaužil ničesar. Za izvid sem izvedel na zaslišanju o BF na Prešernovi...! Od takrat vem, da je vse skupaj zlagano iz obeh strani. Zato sem sam preverjal, kar BF ni. Ne bom o tej temi niti besede več izmenjal na tem mestu. end. Sicer pa kaj ima to veze, dejstvo je, da ga je psihopat OF ustrelil. Ti si eden tistih, ki ga ne zanima resnica ampak usoda Barbarine zgodbe. Srečno torej.

 • 
     mitja
  mitja Torek, 06 Marec 2018 06:42 Komentiraj povezavo

  Takšni verziji dogodkov sem verjel, dokler nisem sam preverjal drugih stvari v vojašnici. Vojaka sta bila tam, ko sem jaz prišel. Zakaj sta bila tam, vem zadnje tri mesece. Prej sem verjel. da je šlo za naključje. Da so BF silili, je trditev Brajerja. Vse to je pojasnjeno v novejših zapisih, ko sem sam začel preverjati ( ker BF ni naredila nič) .
  Jaz dolžan pošten odgovor? A te ni sram, da mi to napišeš, vernik?

 • 
     En Stot
  En Stot Ponedeljek, 05 Marec 2018 19:53 Komentiraj povezavo

  Mitja, sam si zapisal na tem blogu, da sta bila oba vojaka, to je Blaž Furjan in še nekdo v hangarju po naključju. Pohala naj bi namreč travico (marihuano), saj se je njuni generaciji zaključeval rok služenja in je bilo itak vse malo razpuščeno. Bila naj bi na skritem mestu in tako postala priči mafijskega zasliševanja neke žrtve Janševih paravomovcev, katerih član si bil sam..
  Sedaj pa trdiš, da sta bila vojaka pripeljana in to po nalogu Njavra z vedenjem dežurnega častnika?! In oba vojaka naj bi v nekaj silili? V kakšne nenaravne rabote mogoče?
  Se ti ne zdi, da si nam dolžan bolj poštenega odgovora kaj se je v resnici dogajalo?

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice