Menu
Merda dalla Slovenia

Merda dalla Slo…

Tale November ni vreden pol...

Mi hanno detto i bastardi

Mi hanno detto …

Zunaj dežuje, ampak to najbrž...

Ky është vendi im

Ky është vendi …

Na današnji dan pred 25...

Usrana luknja Slovenija

Usrana luknja S…

Ni zime za tole sranje...

Cras est dies novus

Cras est dies n…

Nisem bil najbolj prepričan, da...

Total winter

Total winter

Še slaba dva tedna, pa...

Croatia

Croatia

Slovenija je smešna država, če...

Gratias ago tibi,

Gratias ago tib…

Ne vem več, če bi...

Oggi è un nuovo giorno

Oggi è un nuovo…

Mladi mož se je v...

TO vs TO

TO vs TO

Piše se leto 2018. Obeta...

Prev Next

Zločin in kazen I.


  Zločin in kazen I.

Česa podobnega naš pravosodni sistem najbrž ni predvidel (niti doživel). Umor Gašperja Tiča bi mirno lahko označili za dosje X. Od trenutka, ko so kriminalisti na Trubarjevi prijeli Stefana Cakića, pa do prvega prihoda na sodišče, se je zgodilo nekaj nedoumljivega. Režiserji bi po resnični zgodbi lahko posneli filmski hit. Kdo je bil v resnici Gašper Tič in kdo je v resnici njegov morilec Stefan Cakić, da se je zgodila ta neverjetna zakulisna zgodba. Stefan Cakić od prijetja naprej striktno posluša ukaze odvetnika Fišerja, ki je izkušnje nabiral kot vodja ljubljanskega tožilstva. Ukaze in navodila ima Cakić napisane v beležki, ki jo ima vedno pri sebi. Navodila, kako se vesti v priporu, s kom komunicirati (samo z odvetnikom), do osebne higiene in striženja las. Nobene izjave javnosti, samo kar odvetnik napiše na listek.

cakic1

Cakić se navodil drži do zadnje črke. Če se boš držal navodil, boš novo leto 2021 praznoval doma. Tako odvetnik Gorazd Fišer svojemu varovancu Cakiću. Kaj pa tožilstvo in tožilka Tamara Gregorčič? No, še prej bi bilo zanimivo vedeti, kako je Fišer prišel do Cakića ali obratno? So Fišerja najeli Cakićevi ali je bil Fišer kot znan »gasilec« v tovrstnih zadevah poslan s strani države? Po uradni dolžnosti? Da je zmešnjava se večja, so poskrbeli svojci žrtve, ki so najeli tretjerazredne salonske odvetnike  (David Sluga, Mojca Furlan, Petruša Jager), da kao zastopajo interese ločene žene in otrok? Kakšen je interes omenjenih? Da javnost nikoli ne izve resnice in podrobnosti o življenju pokojnega Gašperja Tiča. O mrtvih vse dobro.

Za ta »o mrtvih vse dobro«, je ljubljansko tožilstvo sklenilo pakt z obtožencem. Koordinator je seveda Fišer, tisti trije tretjerazredni odvetniki pa so tam kot priče. Priče, da pakt ne bo prekršen. Ampak za začetek bodo složno izločili javnost.

O paktu in dosjeju X jutri na »mikstone watching you«. klapEND

cakic7cakic6

2 komentarji

 • 
     Biyg
  Biyg Sreda, 07 Februar 2018 22:03 Komentiraj povezavo

  Fisher je dober odvetnik.. in tamau je dobro izbral.. trenutno je Krstic najboljši odvetnik za kazensko pravo.. Fisher je v njegovem teamu.. za pokojnega Ticha se marsikaj govori.. 4-5 let max..

 • 
     mitja
  mitja Ponedeljek, 29 Januar 2018 08:29 Komentiraj povezavo

  Mihec, pejt drugam utrujat, hvala. Evrčke pa zadrži

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice