Menu
Če že kradejo in lažejo, naj bodo vsaj naši

Če že kradejo i…

Zajec je še vedno v...

13

13

Pa ga imamo! Novi predsednik...

Assholes of Slovenia

Assholes of Slo…

Kako ste danes dragi The...

It's over?

It's over?

Kje smo? Odvisno koga vprašaš...

Maybe we'll find out soon (#SDSzate)

Maybe we'll fin…

Poletje se je krepko prevesilo...

Red liars and thieves

Red liars and t…

Kakšni fantastični časi? Predsednik države...

The biggest whores of Balkan mothers

The biggest who…

Slaba tretjina avgusta 2018 je...

Nacht der langen Messer

Nacht der lange…

Zadrega? Za zdaj še aktualni...

Defeat of reason

Defeat of reaso…

Kot vse kaže, se obetajo...

Finto finocchio (Fagot lying)

Finto finocchio…

Dan potem, ko so pri...

Prev Next

Zločin in kazen I.


  Zločin in kazen I.

Česa podobnega naš pravosodni sistem najbrž ni predvidel (niti doživel). Umor Gašperja Tiča bi mirno lahko označili za dosje X. Od trenutka, ko so kriminalisti na Trubarjevi prijeli Stefana Cakića, pa do prvega prihoda na sodišče, se je zgodilo nekaj nedoumljivega. Režiserji bi po resnični zgodbi lahko posneli filmski hit. Kdo je bil v resnici Gašper Tič in kdo je v resnici njegov morilec Stefan Cakić, da se je zgodila ta neverjetna zakulisna zgodba. Stefan Cakić od prijetja naprej striktno posluša ukaze odvetnika Fišerja, ki je izkušnje nabiral kot vodja ljubljanskega tožilstva. Ukaze in navodila ima Cakić napisane v beležki, ki jo ima vedno pri sebi. Navodila, kako se vesti v priporu, s kom komunicirati (samo z odvetnikom), do osebne higiene in striženja las. Nobene izjave javnosti, samo kar odvetnik napiše na listek.

cakic1

Cakić se navodil drži do zadnje črke. Če se boš držal navodil, boš novo leto 2021 praznoval doma. Tako odvetnik Gorazd Fišer svojemu varovancu Cakiću. Kaj pa tožilstvo in tožilka Tamara Gregorčič? No, še prej bi bilo zanimivo vedeti, kako je Fišer prišel do Cakića ali obratno? So Fišerja najeli Cakićevi ali je bil Fišer kot znan »gasilec« v tovrstnih zadevah poslan s strani države? Po uradni dolžnosti? Da je zmešnjava se večja, so poskrbeli svojci žrtve, ki so najeli tretjerazredne salonske odvetnike  (David Sluga, Mojca Furlan, Petruša Jager), da kao zastopajo interese ločene žene in otrok? Kakšen je interes omenjenih? Da javnost nikoli ne izve resnice in podrobnosti o življenju pokojnega Gašperja Tiča. O mrtvih vse dobro.

Za ta »o mrtvih vse dobro«, je ljubljansko tožilstvo sklenilo pakt z obtožencem. Koordinator je seveda Fišer, tisti trije tretjerazredni odvetniki pa so tam kot priče. Priče, da pakt ne bo prekršen. Ampak za začetek bodo složno izločili javnost.

O paktu in dosjeju X jutri na »mikstone watching you«. klapEND

cakic7cakic6

2 komentarji

 • 
     Biyg
  Biyg Sreda, 07 Februar 2018 22:03 Komentiraj povezavo

  Fisher je dober odvetnik.. in tamau je dobro izbral.. trenutno je Krstic najboljši odvetnik za kazensko pravo.. Fisher je v njegovem teamu.. za pokojnega Ticha se marsikaj govori.. 4-5 let max..

 • 
     mitja
  mitja Ponedeljek, 29 Januar 2018 08:29 Komentiraj povezavo

  Mihec, pejt drugam utrujat, hvala. Evrčke pa zadrži

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice