Menu
Total winter

Total winter

Še slaba dva tedna, pa...

Croatia

Croatia

Slovenija je smešna država, če...

Gratias ago tibi,

Gratias ago tib…

Ne vem več, če bi...

Oggi è un nuovo giorno

Oggi è un nuovo…

Mladi mož se je v...

TO vs TO

TO vs TO

Piše se leto 2018. Obeta...

Sound of silence

Sound of silenc…

Združba Mira Cerarja, ki je...

The night (Slovenija) is dark and full of horror

The night (Slov…

Tole postaja monotono, zunaj pa...

Vodušek blackmail case

Vodušek blackma…

Prepoved opravljanja poklica. Če se...

Veš svoj dolg, podgana?

Veš svoj dolg, …

Če je morda še obstajalo...

Toy boy

Toy boy

Nisem si misli, da se...

Prev Next

Spet je jutro


    Spet je jutro

Jutro kot vsako drugo. Le da bolj zaudarja po nedelji. Zunaj ni žive duše, kar je za ponedeljek sila nenavadno. Samo prvi januar ali božič sta lahko tako zarukana. Če ne bi obstajal internet, ne bi vedel, da je danes božič. Še manj, da je bil včeraj tako opevan in čislan božični večer. Baje je v tem času največ samomorov?

Mogoče bo pa letos drugače? Mogoče bom šel kupit smreko ali vsaj vejo? Da jo z nečim okrasim. Nazadnje sem jelko postavil in opremil s pripadajočo kramo pred 15 leti. Takrat je bilo zadnjič. Zaradi otrok. Od takrat naprej so mi vsi dnevi isti. Štirikrat sem božič in novo leto dočakal za rešetkami. Trikrat v ljubljanskem zaporu in enkrat v koprskem.

Pol dneva sem še imel voljo, potem me je vse minilo. Čestitke so deževale, vsi nekaj želijo moji družini, jaz pa njim in njihovim družinam. Prav, pa se pretvarjajmo. Samo jaz nimam družine. Ko ugasnem računalnik, izginejo vsi prijatelji in lepe želje.

Najbrž ste že vsi v krogu svojih dragih, mize so polne dobrot na ta sveti večer, je žvrgolela peroksidna razvalina iz tv ekrana…! Res ja. Ugasnil sem tv in obsedel v temi. Nekaj bo treba pojest. Optimistični načrt je šel zdavnaj v pozabo. Kruh, pašteta in sir. Več se mi ni dalo ukvarjat z božično požrtijo.

Včeraj sem prebiral komentarje na spletni strani sekte SDS. Neverjetno a resnično. Sekta množično objokuje dejstvo, da obsojeni morilec ne bo doma na sveti večer. Tale sveti večer je za desne res napihnjen kot njihova vera. Jamnika tudi ni bilo doma na sveti večer? Kdo mu je pa kriv. Milko je zvečer testiral hitrost izstrelkov, kaj je on kriv, da je mimo prineslo Jamnika. Jamnik se je v temi zaletel v Milkove krogle. Jamnika bi bilo treba prijeti, pa je žal podlegel ranam. Zdaj pa komunisti jebejo našega kemičnega dr. Milka. Odbor2018 se bo vsekakor formiral.

morgan-stanley-theres-a-storm-coming-in-the-tips-market

Kaj pa Milko Novič? Bog mi je priča, nedolžen sem! Tako nastopa v javnosti. Za rešetkami pa? Za rešetkami ni skrivnosti. Zaprti se med seboj pogovarjajo v glavnem o svojih kaznivih dejanjih. Med zaporniki ni laganja okoli tega, kdo je kriv ali ne. V zaporu je normalno, da si kriv. In še bolj normalno je, da se ves ljubi čas posvetuješ z ostalimi, kako se izvleči iz dreka. Pred leti so tipa, ki je v Kamniku zabodel župnika poučili, naj se zagovarja kot žrtev. Obtoži župnika, ki si ga zaklal, da te je spolno zlorabljal, pa ti je počil film. In tip se je tako zagovarjal.

Milko Novič je imel v treh letih na Povšetovi vzpone in padce. V tem obdobju se je na Povšetovi izmenjalo nekaj sto pripornikov. Poleg paznikov, poznam nekaj tipov, ki so skoraj inventar na Povšetovi. Zato sem precej dobro informiran z aktualnimi dogodki v slovenskih zaporih. Večkrat sem zaradi Noviča klical na Povšetovo in se sestajal s pazniki in kriminalci. Samo zaradi njega. Pa ne iz firbca ali dolgčasa. Njegov nečak je moj facebook »znanec« in me je večkrat prosil, če preverim, vprašam….! Sorodniki seveda zatrdno verjamejo, da je Milko nedolžen. Pri zadnjem uporu, ki ga je na Povšetovi zakuhal albanski narko boss, so se prav tako obrnili name v bojazni, da gre za farso v kateri bo Milko likvidiran. Pa sem spet klical paznika in po zvezah naročil zanesljivim tipom, da v primeru »frke« zaščitijo Milka. Če ne verjamete, vprašajte njegovega nečaka. Milku se ni zgodilo nič, jaz pa sem dobil odgovor, da so moja posredovanja nepotrebna. Ker Milku nihče nič noče, sam pa med priporniki ni nikoli skrival, da je pospravil Jamnika. Zakaj ga je in kako je vse skupaj izvedel, pa je večkrat povedal sotrpinom za rešetkami.

Ko sem to prenesel nečaku, mi ni verjel. Milko bi priznal, če bi ga v to prisilili, mi je zatrdil. Priznal bi, če bi mu grozili, da se bodo spravili na družino, je še dejal. Usoda Milka Noviča je zdaj znana. Višje sodišče je potrdilo sodbo Okrožnega. 25 let zapora.

Zdaj pa slovenska realnost. Za zapise o Vinku Gorenaku me je sodnica Špela Koleta obsodila. Kazen 1000 evrov. Desni mediji in verniki sekte SDS so bili navdušeni. Bravo sodnica, še premalo si ga. Za zapise o Vinku Vasletu me je falirani kreten sekte SDS obsodil na pol leta zapora. Neverjetno. Na Višjem to pade, so me tolažili. Leto in nekaj mesecev kasneje Višje sodišče potrdi sodbo Okrožnega. V senatu sta poleg Mitje še Stanka in Milena. Za sodbo sem izvedel prvi dan decembra. Desna scena je slavila sodnici Stanko in Mileno. Še so pogumne in odločne, ki niso podvržene diktatu Murgel, se je zapisalo komentatorju Reporterja.

Tri sodnice so kovali v modro nebo, obsijano z rumenim SDS ovim soncem. Potem se je zgodil umor Janka Jamnika. Sodnica Špela Koleta je Milka Noviča obsodila na 25 let zapora. Višje sodišče je sodbo potrdilo. V senatu sta sedeli Stanka Živić in Milena Jazbec Lamut.

Zdaj gospe sodnice niso več gospe. Zdaj so rdeče tovarišice, komunistične prasice, udbovske kurbe in še kaj.

Srečno novo leto vam želim. Leto bo prišlo, sreča pa ni tako samoumevna. klapEND

pleasedonate 

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice