Menu
PRASICA 2

PRASICA 2

Alenka postane predsednica vlade. Potem,...

La puttana di Janez

La puttana di J…

Ponedeljek 24. September, gospodovega leta...

The PIG

The PIG

Alenko Bratušek rodijo v Celju....

Morilski pakt

Morilski pakt

Milko Nović je na prostosti....

Benvenuti ai migranti ali Marjan je nateg

Benvenuti ai mi…

Vlada Marjana Šarca je prava...

Ratted rat from ZKS-Murgle

Ratted rat from…

  Janez Janša ✔@JJansaSDS   Sedaj lahko vsi vidijo...

Friendly source

Friendly source

Globoka država in njeni derivati...

War! Party SDS against humanity

War! Party SDS …

Janez Janša; Vsegliharji, v boj...

Janez Janša, the best friend of Vatican pedophiles

Janez Janša, th…

Samooklicani poveljnik štajerske Varde je...

Gangs of Ljubljana

Gangs of Ljublj…

Oborožene tolpe v Sloveniji. Sliši...

Prev Next

Pešec in potnik


  Pešec in potnik

Njemu pa ne pobegnem. Vedno me pričaka s polno malho jajc, ki sem jih v petek popoldan zmagoslavno zabrisal v kot. Ne bom si kvaril vikenda s problemi, si rečem v petek. Do nedelje popoldan traja odsotnost od stvarnosti. Proti večeru pa se začno premikati odložene težave. Mir mi dajte, si mislim. Saj še ni ponedeljek.

Zdaj je tu. On, mr. Ponedeljek! Vreme katastrofa. Če bi sijalo sonce, bi rekel enako. Katastrofa, tako lepo vreme, jaz pa se ubijam s problemi. Kaj je za koga problem oz. težava, pa je druga zgodba. Tisti bolj pozitivno naravnavi za večino težav pravijo; »takšno je življenje«, in grejo naprej. Podobno si težave planeta s podnebjem razlaga ameriški predsednik Trump! Kakšne podnebne spremembe in težave? To je samo vreme! To je življenje, saj se razumemo.

Zelo si želim, da ekspresno mine ta teden. Večine mojih prijateljev ne prepoznam več. Obsedel jih je Šarec Marjan. Resnično obsedel. Odrasli resni ljudje se obnašajo kot otroci. Politika res dela čudeže. Škoda le, da ne v pravo smer. Upam, da v nedeljo zvečer ne bodo moje prijateljice in prijatelji preveč razočarani. Volitve meni ne pomenijo nič. Nikoli nisem šel na volitve. Na nobene. Pravljice o prazniku demokracije prodajajte komu drugemu. Jaz jih ne kupujem. Borut Pahor je kar je. Katastrofa! Niti mrtev mu ne bi dal glas. Marjan Šarec? Ne poznam. Zanj sem prvič slišal zaradi domobranca in knjižnice v Kamniku. Kakšna golazen se je zaredila v Kamniku, je bila moja prva misel potem, ko sem izvedel, da se tamkajšnja knjižnica imenuje po domobrancu Balantiču!

UfficioStampa IlSilenzioNonPaga MisterMedia-1024x713

Od začetka volilne kampanje sem iz medijev izvedel o Šarcu isto, kar ste izvedeli vi. Lepo. Perspektiven in ambiciozen politik, ki noče biti politik. Iz soočenj sem si ustvaril mnenje. Svoje, ne dirigirano iz Facebooka. In ostajam pri svojem . Ne grem na volitve niti tokrat. Vsi tisti, ki me prepričujete, da s tem pomagam Pahorju, ste nori. Interpretirajte neudeležbo kakor hočete. Mene se te volitve ne tičejo. Nikomur ne dam glasu. Nekaj pa bi vas vse skupaj že lahko izučilo življenje. Ta, ki pešači in se vam dobrika in oni, ki se vozi z avtobusom in vas nagovarja, oba boli kurac za vas. Zdaj vas potrebujeta oba. Sladka sta, da težko rečem, kdo je slajši. Od nedelje zvečer pa pešec in potnik ne bosta več potrebovala vaše pozornosti. Izvoljeni bo kmalu pozabil na vas, neizvoljeni vas bo pozabil takoj. Do naslednjih volitev.

Smrt vojaka Blaža Furjana. Tožilstvo še vedno okleva z začetkom preiskave. Zaenkrat vse kaže na to, da morilec Franc Oražem ne bo odgovarjal za svoje dejanje. Preveč okostnjakov bi popadalo iz omar Janeza Janše, če bi morilca »stisnili«, ta pa bi se branil z obtoževanjem Janše, Krkoviča in Njavra! Za zasebni pregon pa »odvetniki« niso navdušeni iz več razlogov. Glavni je najbrž »neverodostojna« priča. Priče gor ali dol! Kriminalistika in forenzična znanost sta v zadnjih dvajsetih letih naredila ogromen napredek. Nova temeljita kriminalistična preiskava o dogodku izpred dvajset let, bi dala prave odgovore na vseh 77 vprašanj družine Furjan. Iz tega seveda ne bo nič. Nedeljski dnevnik se z morilcem pogaja o umiku tožbe, pravni zastopniki morilca pa mi predlagajo molk in umik zapisov. Pa kaj še?

Tragedije privabljajo mrhovinarje. In s tragedijo Blaža Furjana ni nič drugače. Who the fuck is Darinka Kadunc-Fajdiga? Mama Ivana Kadunca! Ivan pa je bil sovojak Furjana. In nič drugega. Usodne noči je poleg Blaža sedel še en vojak brez škornjev. Veljalo je, da je bil drugi vojak Ivan Kadunc, ker je njegova mama Darinka tako trdila. In pokojni Blaž Furjan naj bi bil kriv, da je Ivan Kadunc že dvajset let propadajoč narkoman. Sam takrat nisem  prepoznal nikogar v temi. Zato sem sprejel trditev, da je bil drugi maltretiran vojak Ivan Kadunc. Zgodba je imela smisel, recimo. Prejšnji teden pa sem spoznal vojaka iz Blaževe čete, ki je bil takrat v hangarju. Da je bil res on, me je prepričal takoj, ko je povedal nekaj podrobnosti tistega večera. Ni več dvoma, kdo je bil tistega večera v »ujetništvu« mojih sodelavcev iz Morisa.

670x420 Sobotna djvu 1233263 sandi hires.jpeg0

Darinka Kadunc-Fajdiga je nastopila v filmu V imenu resnice. Vojsko obtožuje za sinove težave. Blaževe starše obtožuje, da je Blaž nosil drogo v vojašnico in navlekel Ivana. Za vse narkomanske izpade sina Ivana krivi Furjanove. Resnica je po besedah Blaževe generacije iz Most (1997) diametralno nasprotna. Ivan Kadunc je nosil drogo in v težave (odvisnost) spravil vsaj dva fanta. Darinka ni od muh. Za tale zapis pričakujem eksplozijo maščevanja. Na premiero filma je prišla z Romanom Vodebom. Povabila ga je, da bi v filmu prepoznal krivce za Ivanov »lajf«. Vodeb pa je ocenil, da ima film napačen naslov. Kako napičiti Janeza Janšo, bi bil po njegovem pravi naslov. O Ivanu pa nič.  

Žalosti me dejstvo, da so ljudje pripravljeni izrabljati tujo nesrečo ali tragedijo, da skozi njo opravičujejo svoje karkoli že.

Ponedeljek je še vedno tu. Pa saj ni taka frka, jutri je še en dan. Sanjam pa ne več. klapEND please-donate-words-written-white-board-41480346 

1 komentarjev

 • 
     Boris Smrekar
  Boris Smrekar Petek, 10 November 2017 09:48 Komentiraj povezavo

  Tisto s Šarcem in Balantičem si mal falil. Knjižnica se res imenuje po domobrancu, Šarec pa je v svojem govoru, med katerim mu je nekdo "dobacil" Balantiča, odločno zagovarjal zmago partizanov in preimenovanja kamniške knjižnice ne odobrava

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice