Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

Bulletproof demokracija


    Bulletproof demokracija

Včerajšnja državna kmetija št. 1 bo imela nadaljevanje. Kot se za vsako kolikor toliko spodobno uspešnico tudi spodobi. Na veliko žalost in razočaranje domobranskega volilnega telesa, bodo v drugem krogu zopet prisiljeni glasovati za izdajalca partizanov, Pahorja. Pahorja imajo radi samo zaradi izdaje. Kdor izda komunistično partijo, rdečo zvezdo in partizanski boj, je vedno dobrodošel v SDS. Če že ni dobrodošel, pa vsaj sprejemljiv. Pahor jih z izdajo ni zadovoljil. Zato je naslednjih pet let lezel v domobranske riti in na vsak način skušal izenačiti zločince in žrtve. Priklonil se je obsojenemu kriminalcu, mu ponudil predsedniško roko in nastavil rit krdelu s ceste – odboru2014.

Naslednje tri tedne bo Pahor primoran pokazati svoj obraz. Zmaga lahko samo z glasovi desnice. Za njih glasove pa bo moral skakati in prepevati po Janševih notah razdora. Čigav predsednik je torej Pahor? Čigav bo, če bo ponovno izvoljen? S tem se ne ubada Marjan Šarec. On je Kučanov, podpira ga trda levica in glasov na desni zanj ni. Pa, če je Kučanov ali ne, nima veze. Janša pravi, da je Kučanov in to je za desnico kot božja zapoved. Zato bi bila najbrž največja napaka Šarca, če bi šel v teh treh tednih »dokazovat«, da ni Kučanov. Tudi, če ni Kučanov, je Kučan  neprimerno bolj spoštovan in ima precej več privržencev kot Janša, zato bi bila to velika neumnost. Če Kučanovi podporniki čez tri tedne ostanejo doma, Šarec nima niti teoretičnih možnosti za zmago.

Romana Tomc je gotovo najsrečnejša poraženka. Ostala ji je evropska plača. Najbrž je samo Janša verjel, da se Romana Tomc lahko uvrsti v drugi krog. Poraz! Janša skače iz poraza v poraz, a to ne bo omajalo njegovega primata na desni. Včeraj ob 19.05 so že našli krivce za poraz. Janša pa je napovedal, da bodo drugi krog bojkotirali. Skrajni čas, da si Janša najde državo z bolj »prijaznimi« volivci. Preveč Slovenk in Slovencev je izobraženih in razgledanih. To je temeljni razlog za zaton princa teme. Morda bi bila pametno razmisliti o odcepitvi Noriškega kraljestva od republike Slovenije. V NK so zbrani vsi prekaljeni osamosvojitelji in trgovci z orožjem, zato bi bila to mala malica. Če že ne odcepitev, pa vsaj popolna avtonomija, saj so Madžari, torej naj se Noriško kraljestvo združi z Madžarsko manjšino pri nas. In stvar bo rešena, Janez pa končno zmagovalec.

kurcaa

V zgodovini samostojne Slovenije še ni bilo tako izključujoče kandidatke, kot je bila letos Romana Tomc. Geslo sodelujmo in spoštujmo je bilo res samo geslo. Rada bi bila predsednica vseh državljank in državljanov, je ponavljala. In že v startu zablokirala več kot 1000 sledilcev na twitterju, po nasvetu (ukazu) šefa Janeza.

Ljudmila Novak je upam končno spoznala, kam je zapeljala krščansko demokracijo na Slovenskem. Sliši se skoraj neverjetno, da krščansko demokratska stranka in njena predsednica ne dosežeta nič v »krščanski« deželi. Ta nič se ponavlja od Peterleta naprej. Nekaj je narobe z Ljudmilo in njeno krščansko politiko. Zelo narobe!

Maja, Suzana in Boris niso razočarali. Po pričakovanju. Malce je presenetil Andrej Šiško, hudo klofuto pa je dobila Likovička in njen matador Aleš Primc. Še neveljavnih glasov je bilo več, kot jih je dobila stara udovska coprnica Zinka. Udba gor ali dol, takšni so bili časi. Da pa sekret od ravnateljice ovaja Udbi otroke in v poročilu celo zapiše, kako je prefinjeno zaslišala učenca o tem, kaj starši govorijo doma. Prasica, ki se danes sklicuje na boga, je leta 1984 ovajala starše učencev, ki so doma slavili božič. Očitno je od nekdaj šlo za otroke in stare starše. Ker starše je Udba po zaslugi Likovičke zjebala. A ne, ZINKA!

Kam je šel ta svet. SD in njen predsednik Židan slepo podpirata kandidata Pahorja? SD je naslednica partije in prva, ki podpira in slavi partizanski bolj proti fašizmu. Pa ga res? Pahor pa je kandidat, ki se na vse kriplje trudi umazati partizane in dela vse, da domobransko golazen rehabilitira. Narobe svet ali kruta realnost današnjega dne?

O Agrokorju in Mercatorju pa čim manj besed. Kot, da se nas ne tiče. Hrvati so pred desetimi dnevi poslali depešo z zahtevo po prijetju in zaslišanju treh Slovenskih državljanov, zgodilo pa se ni nič. Očitno je depeša obležala v predalu. Podobno kot nekoč depeša iz Finske. Nič se ni spremenilo.

 

Koncert PANKRTI 40.let Arena Stozice 20.10.2017 b

Gospodje, jest vam ne verjamem. Leta 1977 so Pankrti stresli in pretresli domačo sceno. Štirideset let pozneje so njihove pesmi aktualne do bolečine. Kot bi jih Pero pisal včeraj. Res se ni nič spremenilo. Laže, krade in nateguje se kraljevsko. Tovariši so bili amaterji. Gospodje pa so nam ukradli državo in zdaj nam jo kot ovcam prodajajo nazaj. Vsak dan, po ubijalskih cenah. Brez popusta, saj nismo več v SFRJ.

Ampak gospodje, bulletproof pa menda niste!? Bomo videli. klapEND

 please-donate-words-written-white-board-41480346

 

 

 

 

 

 

    

2 komentarji

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice