Menu
If you don't do politics, politics will do you

If you don't do…

Tole mi že preseda. Vem...

Novićevo priznanje in pobegli kaznjenec iz Sirije

Novićevo prizna…

Danes je slovenska politika dobila...

Strup za "desne"

Strup za "…

Včerajšnji dan sem preživel na...

Strica sta "popušila"na volitvah

Strica sta …

Končno. Volitve so minile. Kot...

Mama, uspelo mi je!

Mama, uspelo mi…

Saj bo kmalu nedelja, se...

UncleSam vs. WhoreCroatia (Skupaj by BP)

UncleSam vs. Wh…

Kot sem že v javno...

Pešec in potnik

Pešec in potnik

Njemu pa ne pobegnem. Vedno...

Coast to coast

Coast to coast

Včasih se mi zdi, da...

Traïdor

Traïdor

Ne pomnim, da bi kdaj...

Halloween na steroidih

Halloween na st…

Mraz je pritisnil na deželo...

Prev Next

CRAS LEGAM


    CRAS LEGAM

Še teden dni in odrešeni bomo posiljevanja s predsedniškimi kandidati. Vsi mediji kot obsedeni poročajo o vsaki pasji procesiji in izgovorjeni besedi. Zakaj le? Od predsedniške funkcije je ostalo samo ime. Gospod predsednik! Če smo malce domači, gre za položaj prvega jebi vetra v državi. Nobene odgovornosti, ampak prav nobene. Obiskovanje prireditev po želji in fotografiranje samega sebe na različnih krajih sveta. To je predsednik Slovenije. Za tisto malo pristojnosti, ki so jih v začetku devetdesetih Demosovci prepustili Kučanu, je škoda naziva predsednik državeDonate-Button

Zdaj, ko bi krvavo potrebovali predsednika s pooblastili, pa imamo kurac od predsednika. Še tisto malo, kar predsednik dela oz. imenuje, namesto njega opravijo razne komisije. Predsednik samo podpiše in se vrne h krmljenju zlate ribice. Bedno do konca. Kakšen je sploh namen teh predvolilnih kampanj in nastopov? Ne vem, resnično ne vem. O kandidatkah in kandidatih itak vemo vse, kar moramo vedeti. Če ne bi vedel nič in se odločal na podlagi videnega in slišanega, bi dal glas Romani Tomc. Ampak. Ja ampak. Saj nisem ovca, da bi nasedel njeni kampanji. V resnici gre za kampanjo Janeza Janše. Romano pred javnimi nastopi »bilda« sam Janša. Če bi hipotetično Romana zmagala, bi državi v resnici predsednikoval Janša. Predsedniška pooblastila bi se čez noč neverjetno okrepila.

Dobre tri mesece po razglasitvi arbitražne sodbe je kristalno jasno, da gre za hud poraz Slovenske diplomacije in Pahorja osebno. Fantastičen dan se je končal s katastrofalno večerjo. In zdaj nihče ne more spati. Hrvaška nikoli ne bo priznala arbitražne sodbe, Slovenija pa je nikoli ne bo mogla implementirati. Evropska komisija in ostale članice bodo kot papagaji ponavljali, da je treba spoštovati pravo in tra la la, od tu dalje pa ostajamo sami. In pod milim kurcem ne moremo Hrvatom nič. Naši podhranjeni vojski se smeje cela Hrvaška, mi pa jočemo po Evropi in nekaj mrmramo o vladavini prava.

badbreak

V Dnevniku sem danes prebral, da je stranka SD na prvem mestu prehitela stranko SDS. Hm? Lepo. Ampak? Gre za tako prozorno laž, da ji ne verjamejo niti največji levičarji po srcu in denarnici. O SDS-u sem napisal že toliko, da nimam kaj dodati. SD pa je strašilo preteklosti, ki se v resnici suče okoli parlamentarnega praga. Od kje in zakaj naj bi zdaj zrastla podpora stranki in Židanu? Če bi bi jaz urednik, bi zahteval pojasnilo. Ker se takšne nebuloze mirno objavljajo, je odgovor na dlani. Uredniki odobravajo plasiranje totalnih laži za potrebe svojih botrov iz ozadja. Kakšna SD in Židan, lepo vas prosim?

Zjutraj sem v parku klošarjev nasproti sodišča srečal Miho Kozinca. Ura je bila 9.20. Kozinca ne bi posebej predstavljal. Trenutno blesti kot odvetnik župana Jankovića, njegove priležnice Katarine Ravnikar in MOL-a. Kozinc mi je namignil, naj se ustavim, da spregovoriva par besed. Ni mi bilo do pregovarjanja, naj pustim županovo kurbo pri miru, zato sem Kozinca ignoriral in šel svojo pot.

Minuli četrtek se je pred stavbo sodišča v Ljubljani ponovno zbrala četica domobranskih ritoliznikov. Potem, ko je ekonom iz Frančiškanske cerkve razdelil »vztrajnikom« paket plenic za odrasle in nekaj Corega past, jih je nagovoril lažnivi klerofašist Vinko Gorenak. Nekoč miličnik in udbovec, danes domobranec in peder, je zbrani kloaki natrosil klasične puhlice za ovce. Potem je skrivnostno izginil. Ustavil se je na znanem naslovu na Ilirski ulici pri tipu, ki za denar zadovoljuje pedre. 45 minut kasneje je Vinko Gorenak zapustil garsonjero na Ilirski ulici, lažji za 150 evrov.

Košarkarski ekipi zapora Dob grozi izguba centra. Bavčar je prekršil nenapisano pravilo, da se ne ovaja. Bavčar je na papir izlil svoje težave in pisanje predal pravosodnemu policistu. Najbrž gre za manever »ogrožen sem«, s katerim bi rad takoj prestopil v ekipo iz Puščave. Mu je pa ta manever prinesel težave s tistimi, ki jih je omenil v svojem tožarjenju. Iz dobro obveščenih krogov prihaja informacija, da Janša pritiska na Ustavno sodišče, da operejo in vrnejo Bavčarja. Trenutno Bavčar izoliran od ostalih skrbi za nekaj glav živine v Slovenski vasi. Namesto, da bi mu na zaprtem oddelku »jebali mater«, kot se za barabo njegovega kova spodobi.

Za konec. Imam sorodnico, ki je ena od bolj prepoznavnih preiskovalk Hrvaškega USKOK-a. Pravi, da bo Matej Lahovnik zaradi poslov z Ivico Todorićem kmalu v priporu. Bomo videli.

Če ne veste kaj z denarjem, na blogu je številka mojega računa. Jaz vem, kaj bom z njim. Hvala. klapEND

tumblr of9ixr1rb91ro1rszo1 500

 

P.S. Report (free objava) bo samo ob ponedeljkih.     

1 komentarjev

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice