Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

Liga mentalnih siromakov


    Liga mentalnih siromakov

Teden dni je okoli in vračam se za tipkovnico. Pred tednom dni sem imel vsega tako dovolj, da sem si  vzel »time out«. Za teden dni. Pa nisem šel nikamor. Tu sem bil, na žalost! Od sredine julija sem hodil v UKC in gledal, kar noben starš ne bi smel gledati. K sreči se je tako obrnilo, da je otrok danes doma. Več pa ni pomembno za javnost, saj veste v kakšnem svetu živimo.

Svet pretresajo brezumna dejanja teroristov. Od Barcelone do…, do kamorkoli! Amerika je na razpotju. Donald Trump je prebudil stare zlobne duhove ameriškega juga. Pri nas Janševa madžarska televizija pričakovano pozdravlja KKK , naciste in supermaciste! Za dobro vago posiljuje svoje ovce in ostale šokirane opazovalce te obskurne televizije z izjavami o levih fašistih. Janša, celotna SDS, RKC in vsi desni sateliti sploh več ne skrivajo, da oživljajo fašizem. Ne branijo se oznake, da so klerofašisti ampak nasprotno stran obmetavajo z »levimi fašisti«. No, vsaj za en večer so bili oboji preglašeni. NK Maribor je poskrbel za še eno nogometno evforijo na klubski sceni. Po »čudežih« sta reprezentanca in NK Maribor zdaj izenačeni. Vsaj je zbral po tri uvrstitve na tekmovanja najvišjega ranga. Kako patetično je bilo na ta vijolični večer prebirati »zelene« komentarje o »uri resnice« na bližajočem se derbiju!? Ne navijam za vijolice, ampak treba je priznati, da je NK Maribor svetlobna leta pred zeleno barko zmajev iz prestolnice. Liga prvakov se v Stožicah ne bo igrala nikoli. Nekoč bo plevel kraljeval v Stožicah, kot zdaj kraljuje v pozabljenem gnezdu zmajev za Bežigradom. Stožice bodo pozabljene, ker njih trava nikoli ne bo sveta. Nikoli prestolnica ne bo slišala žvižga, ki oznanja začetek 90 minutnega spektakla veličin evropskega nogometa. To je privilegij Maribora! Banane, Rastoder, Mandarić?

63526699-victory-wallpapers

V torek sem moral na sodišče. Tožilstvo me preganja zaradi šestih delov IGRE. Zaradi teksta na blogu naj bi bilo ogroženo življenje in telo Vinka Vasleta. Tip trdi, da zabarikadiran, zastražen in v smrtnem strahu životari na Bledu. In čaka Kida, pravzaprav trdi, da sem to jaz!? Čaka mene? Bolnik. Kakšno verzijo je bolnik spesnil za sodišče, pa presega vašo domišljijo. Potem, ko je že prijavil tožilstvu, da se na smrt trese zaradi IGRE in me je okoli tega v zapor v Solkanu leta 2015 prišel zaslišat kriminalist Jusić iz Ljubljane, naj bi se zgodile čudežne stvari. Okoli Jusića naj vam povem, da sem na sodišču izvedel njegovo ime in namen njegove poti v Solkan pred dvema letoma. Takrat je res prišel paznik in rekel; Kunstelj obisk. Kdo? Kriminalist iz Ljubljane! Ko ga jebe. Ok, mu bom povedal, je končal paznik. V zaporu ti ni treba govoriti z nikomer, še najmanj s policijo. Ponavadi v zapor prihajajo vohljat, če si pripravljen koga namočit za krajšo kazen. Če bi vedel, da je prišel zaradi IGRE in Vasleta, bi najbrž prišel dol in naredil »sceno«! Že zato, ker sem bil v zaporu zaradi Vasleta.

V torek sem izvedel, da Vasle trdi, da sem po obisku kriminalista spoznal, da sem v »težavah«. A bejž no!? In naj bi nekomu sporočil, da iz vsega teksta umakne samo en stavek! Samo en stavek naj bi dokazoval, da resno mislim, da ne gre za zajebancijo. In jaz naj bi hipotetično vedel kateri stavek je to in ukazal, da ta stavek izgine. Vasletov odvetnik je celo priložil fotografije teksta s kompromitiranim stavkom in brez njega!? Samo tisti, ki se je obesil na ta stavek, ga je lahko umaknil, to predložil sodišču in mu dal težo »corpus delicti«. Ker so mi v blog varovanci Janše in njegove hekerske ovce vdrli več kot stokrat in šarili po njem, je sodnica postavila izvedenca računalniške stroke, ki mora do Oktobra ugotoviti, kolikokrat, kdaj in iz katerih IP naslovov je prišlo do napada na blog. In kdo je dodal in izbrisal stavek! Lahka naloga za današnje računalniške forenzike! Nad Bledom se zbirajo črni oblaki, se mi zdi.

hackerman-5872b740bebfb

Torkovo jutro! Parkiram skuter na Trubarjevi in se skozi podhod napotim proti vratom Okrajnega sodišča na Mali ulici. Mogoče bo tam kakšna Vasletova podgana s fotoaparatom, kaj hujšega pa ne more biti, sem si mislil. Potem pa šok. Pred vrati zagledam pet kamer, več kot deset novinarjev in poročevalcev, da morja mikrofonov ne omenjam. WTF? Kakšno sranje je zdaj to, me je spreletelo! Prva misel je bila, da je ponoči kakšen peder zabodel Vasleta in, da mene povezujejo s tem? Po vseh ovadbah, da je ogrožen, me mora skrbeti za Vasletovo zdravje. Če se podgani »bog ne daj« kaj zgodi, bom jaz prvi osumljenec. Lepo. Na koncu bom prasca celo čuval, da se mu kaj ne zgodi. Nazaj pred Okrajno sodišče. Za vsak slučaj sem se pritajil, dokler ne izvem, čemu ta medijski cirkus na jebeni avgustovski torek. In to ob 9 uri zjutraj, ko vsi pošteni lopovi še spijo? Po kakšni minuti mi je postalo jasno, da je Vasle še živ in, da medijski orkester čaka morskega psa, ne pa ribico iz mlakuže blogerjev. Prišel je Anton Rop, obkrožen z odvetniki za buržoazijo in povzpetnike tranzicije. Počakal sem, da so se pobrali na predstavo, kjer bodo oprali ime in čast Ropa, ki je danes preveč pomembna figura v bančni mafiji evro politikov, da bi ga neko okrajno sodišče jahalo za prastaro izdajo, ki za potrebe gospode to ni. Potem sem se odpravil do vrat, kjer ponavadi svirajo kurcu.

Minule dni je do mene prišla informacija, ki me je spravila v slabo voljo. Ne vem, če je slaba volja pravi izraz. Razočaranje mogoče? Najbrž ni pravi čas, da bi povedal, kako zelo sem razočaran. Najbrž nikoli ne bo pravi čas. Tiho bom. Življenje je polno presenečenj, lepih in grdih. Razmišljam, s kakšno prispodobo ali metaforo bi zapisal svoje razočaranje. Tokrat je okoli mene tema. Zakaj so ljudje z iskrenimi nameni redka vrsta v naši družbi? klapEND

pursold

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice