Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

Igra 8 -smrt zombijev


    Igra 8 -smrt zombijev

Noč se je spustila nad gorenjskim turističnim biserom. Kid je prišel iz svojega skrivališča in prišel do obale Blejskega jezera. Oblečen je bil v potapljaško obleko ameriških specialnih enot in temu primerno tudi oborožen. Kid the frog, je sam pri sebi zadovoljno brundal, ko je svojo podobo zagledal v kičasti založbi pred katero si je prižgal cigaret. Na obali je čakal, da je ura odbila polnoč, potem je zabredel v vodo in izginil pod gladino. Pol minute kasneje je izplaval med redkimi zasidranimi čolni. Iz borbenega kompleta je vzel klešče in preščipnil verigo, s katero je bil čoln privezan za obalo. Urno je iz vode smuknil v čoln in izvlekel sidro. Nebo je bilo oblačno in brez zvezd, kar je Kidu in njegovim načrtom odgovarjalo. Čoln je imel motor Tomos 4, ampak za Kidovo misijo hrup ni prišel v poštev. Zato je motor snel in ga skupaj z rezervoarjem vrgel v jezero. Potem je nastavil vesla in pričel veslati. Smer Blejski otok.

Kid je bil prepričan, da zombiji iz onega na ta svet prihajajo skozi skrivna vrata, ki sta jih pred mnogimi leti pod budnim očesom modrih čelad postavila šef nebes Jezus in kapo pekla Diablo. Ker sta Izrael in Palestina težila z vetom, so vrata zapečatili. Iz tega sveta nihče ne rine skozi ta vrata, iz onega sveta pa se precej zombijev poda na to tihotapsko pot. Pravijo, da morajo zombiji čolnarju odšteti precej oglja in premoga na roke, da jih po zapletenih kanalih pripelje do vrat.

960

Čoln je neslišno rezal gladino in Kid je na vsakih pet zavesljajev pridržal vesla in napel ušesa. Zvoke narave je poznal kot svoj žep. Pozoren je bil na vsak zvok ali šum, ki ni sodil v habitat okoli njega. Sistem za nočno gledanje KUKU je jezero in bližajoči otok osvetlil kot sonce. Kid je umaknil čudo tehnike stran od oči in pogledal na uro. Po načrtu, si je rekel in bil zadovoljen sam s seboj. Dvajset minut kasneje je bil od otoka oddaljen približno petdeset metrov. Tu se je ustavil in spustil sidro. Oprtal si je nepremočljiv seal nahrbtnik z vso opremo in se prekucnil v vodo. Pod vodo je plaval do brega. Pri stopnicah, ki vodijo do cerkvice na otoku je izplaval in se pritajil. Ker nekaj minut ni zaznal neobičajnih zvokov ali sledov morebitne pasti, je krenil naprej. Preden se je spustil v tole operacijo dokončne rešitve težav z zombiji, je temeljito pretresel možnost, da gre za past. Kida so iskale vse policije in tajne službe tega planeta, zato je prekleto dolgo tehtal vsak korak in potezo. Samo z nečim bi ga lahko izbezali na plano. Če bi mu nastavili Vasleta ali Janšo. Ampak ta dva je Kid zdavnaj zradiral. In zdaj sta se vrnila kot zombija!? Če je to past, sta jo pripravila Dana Scully in Fox Mulder, drugi je ne bi mogel.

Kid je naslednjo uro prečesal otok in okolico cerkve. Vrat ni našel. Šele ko je v zakristiji zagledal zaprašene modre čelade,  je vedel, da je na pravi poti. Na steni za oltarjem je uokvirjena slika razvratnega kardinala Rodeta in zbora Dunajskih dečkov, ki ga vlečejo za božja jajca, ki so nekoč izstrelila Petra Stelzerja med žive priče božjega fuka ali celo posilstva. Ampak bog svoje pozna in zamiži, prosto po Erlahu. Uokvirjena slika orgije je bila v velikosti vrat. Kid je vzel slavno lupo in pregledal okvir slike. Iz nahrbtnika je vzel pribor, ki ga je nekoč sunil Grissomu in potresel prah na okvir. Dvomov ni bilo več. Kid je našel zapečatena skrivna vrata.

Carrie-Mathison-carrie-mathison-32848530-400-225

Kid je nameraval razstreliti in požgati cerkev z otokom vred. Takoj, ko se pojavijo pravi zombiji. Ker ni vedel koliko zombijev uporablja ta vrata in kdaj, je nastavil najmodernejšo nadzorno opremo CIE, po cerkvi in okoli nje pa so lebdeli mini super droni NSA s težko artilerijo, ki jih je iz zakotnega Bagrama upravljala Carrie Mathison. Zombiji bodo najebali v vsakem primeru. Kid ni ničesar prepuščal naključju. Ker je vedel, da Vasleta na ta svet žene neustavljiva sla po psih, je nameraval naslednji dan na otok prepeljati kompletno zavetišče iz Horjula.

V peklu pa je grmelo. Kardelj in Slobo sta zasliševala Janšo in Vasleta, kaj sta počela na zemlji? Prekršila sta peklensko prisego, da se ne vrača na svet živih in, da se ne baranta z nebeškim ključarjem. Obveščevalna služba pekla z  Reinhardom Heydrichom na čelu je prestregla klic Janše v nebesa. Na vsak način je hotel govoriti z Andrejom Bajukom, pa ga je centrala zavrnila. Janša je klic seveda zanikal in trdil, da se je izgubil med reklamnimi sporočili. Vasle je tiho lajal, ko so mu gestapovci pulili kremplje, rekel pa ni nobene.

Na Bledom je vzšlo sonce. Kid je bil na varnem v svojem skrivališču in je urejal zadnje podrobnosti za selitev zavetišča na otok. Ker se je po telefonu predstavljal kot Borut Pahor, se nihče ni čudil tej bizarni ideji o zavetišču na Blejskem otoku.

Se nadaljuje

atentat-na-reinharda-heydricha

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice