Menu
Family affairs

Family affairs

Življenje piše neverjetne zgodbe. A...

Potus via Portorose

Potus via Porto…

Drama. Življenje je drama s...

Viernes

Viernes

Ej, a si gledal Tarčo?...

White Men Can't Jump

White Men Can't…

Zadnje čase precej lažje diham....

GT

GT

Time out od javno dostopne...

Time out

Time out

Poznamo čas miru in čas...

Out of bounds

Out of bounds

Vojna gospodarskih imperijev? Priznanje neke...

Padre falso

Padre falso

Dobro jutro občinstvo, ki je...

The last stand

The last stand

Predvolilna tekma je v polnem...

Inside the SDS mob 4

Inside the SDS …

Priti v stik s prvo...

Prev Next

Pogled nazaj


    Pogled nazaj

Najbrž vam ni ostalo skrito, da je od razsodbe arbitražnega sodišča naš premier Cerar kot prerojen. Takšnega Cerarja ne poznamo. Očitno je prvič v mandatu na svojem terenu in sicer v veliki zgodbi našega časa. Pravo pozna, če smo iskreni je to najbrž edino kar obvlada kot farji sveto pismo. A glej ga zlomka. Cerar se nabit s pozitivno energijo na svojem parketu trudi in vse okoli sebe prepričuje, da je pravo in razsodbo treba spoštovati. Lahko bi svoje pravniško znanje uporabil v korist Slovenije in našel pot, da se suhoparna nečloveška razsodba na, za Slovence spornih točkah ne implementira. Da se implementira tam kjer nam ustreza, kjer ne, pa se s Hrvati pogovarjamo naprej, to bi bila pravilna drža premierja. Ne pa, da kot slepa kura nabija; »sodbo je treba spoštovati« in s tem moriti vsem tujim državnikom, ki jih sreča na svoji poti. Halo, kaj pa nas v tem primeru briga, kaj si kdo misli o sodbi in zakaj sploh iščemo mednarodno podporo za sprejetje in implementacijo sodbe? Sodba je sodba. Najbrž ni treba nikomur civiliziranemu to pojasnjevati, da se sodba spoštuje namreč. Ne gre mi to v račun, res ne. Razen, če si priznamo nekaj, kar je videti iz letala. Namreč, da je Slovenija majhna deželica željna hlapčevati, Miro Cerar pa je ob predsedniku Pahorju najboljši predstavnik te narodove identitete.

Naša politika je res neverjetna. Zadnji premier, ki je preživel mandat je bil Janša v obdobju 2004-2008. Navkljub dejstvu, da so bila to leta debelih krav je Janša volitve izgubil. Za njim je prišla katastrofa od Boruta Pahorja. Manekenska vlada »Slinavca« in prerivanje pri premajhnem koritu je bilo za Golobiča in njegovo kliko ponižujoče, zato so Pahorju sesuli vlado. In smo dobili Zokija, ki pa ni znal poštevanke. Sledila je kazen v obliki domobranske prikazni Janše in policija je poslednjič igrala po Gorenakovih udbokomunističnih metodah. Janša je bil tokrat pripravljen na vse. Deželo je začel razgrajevati, klerofašizem in ponarejevalci zgodovine so prišli na velika vrata. Janša je obračunaval, ni pa pričakoval nastavljene mine prevaranega soproga Gorana Klemenčiča. Ljudje so šli na cesto in kmalu je padla Janševa vlada. Čas pa je tekel. Dobili smo Alenko Bratušek, za nekatere Jankovića v njeni preobleki. Morda na začetku, potem pa so Alenki, Janiju in še nekaterim zrasla krila. Zoran je udaril po mizi in v domači PS hiši ponovno obul copate, sezul pa je Alenko. Bosa pa ni hotela nazaj na dvor. Bosa je šla v Evropo, mi pa na volitve. Bosa in gola se je Alenka vrnila nazaj, zaslepljenost in naivnost pa sta bila botra rojstva fenomena Miro Cerar. Da je bil tačas vodja opozicije v zasluženem zaporu, ni igralo nobene vloge.

3785818804 560cdf17a5 z

In zdaj Miro pleše svojo drugo polovico mandata. Kako mu gre najbolje veste sami. Jaz pa bom dodal. Le čevlje sodi naj kopitar. Kako kar čez noč nekdo sklene , da gre v politiko o kateri nima pojma? In večina takih je bila v preteklosti izvoljena. Potem se ne čudite, da smo kjer smo. Ker vlada splošno nezadovoljstvo nad zdravstvom, dajmo nekaj novih obrazov s ceste v bele halje. Pa jih imamo, nove obraze. Na vrsti ste za operacijo srca, operiral vas bo Murići, ki je včeraj prodajal Kralje ulice. Zadrega? Boste legli na operacijsko mizo? Kurac moj boste!

Kako bi se počutili zdravniki, če bi se kaj tako nezaslišanega res zgodilo? Kako se potemtakem počutijo resni in  kredibilni politiki, ko vsak mandat državni zbor faše 2/3 totalnih laikov? Vem, da redko kdo tako razmišlja, ampak to je dejstvo. Podobna katastrofa je po zaslugi Pahorja doletela KPK. Na najbolj prestižni in izpostavljeni funkciji boja države proti korupciji, imamo namesto eminentnega in mednarodno priznanega pravnika ali preiskovalca,  žalostno kreaturo propadlega podeželskega pravdarja, ki ni zmogel plačevati najemnino 350 e za pisarno, zato je advokaturo obesil na klin.

Najbrž je »ponos« biti Hrvat, če imaš za sosede »male« Janeza, ki za vsak drek jočejo v Bruslju in Berlinu. Ne vem, ugibam. Želim vam prijeten dopust na hrvaških plažah. klapEND

kokoškatir   

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice