Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

Nosil bom rdečo zvezdo osamosvojitve


    Nosil bom rdečo zvezdo osamosvojitve

Vročina in datum 25.06. sta kriva, da se večini Slovencev blede od slavne preteklosti. Sveti čas osamosvojitve in svete vrednote osamosvojitve. Sveti čas, to se sliši skoraj kot božični čas? Kaj je bilo svetega in katere so vrednote slovenske osamosvojitve? Ni treba, da so svete. Kolikor vem je šlo za umazane politične igre, preprodajo orožja in ja, Janša in Krkovič sta na vsak način hotela zanetiti pravo vojno, čeprav za to ni bilo nobene potrebe. Bil je čas upora treznih glav, kajne Janez. Ne bom pozabil, kako si besnel v svoji kletki v bunkerju pod Cankarjevim domom, ko so ti kot po tekočem traku zavračali ukaze. Odprite ogenj! Zasedite vojašnico. Slovenija gori, vi pa spite, v napad sem rekel!!! Tone, zakaj se ne strelja? Halo!!!

Kje gori za božjo voljo? Janša v svojem skrivališču ni imel pregleda nad dogodki. Od ostalih se je izoliral, Krkovič pa mu je prenašal tisto, kar se je njemu zdelo, da želi Janša slišati. Če bi komunikacija in poveljevanje delovala kot je bilo načrtovano, se ne bi zgodilo, da Krkovič samovoljno ukaže sestrelitev helikopterja. Danes govoriti o svetem času vojne in svetih vrednotah? Samo islamski skrajneži in teroristi uporabljajo takšne in podobne izraze, ko opravičujejo svoje krvavo poslanstvo. Krkovič se zaradi mene lahko razstreli sredi parkirišča v Murglah in odleti h kočevskim devicam v raj. Skupaj s svojim krožkom Moris in domobranskimi pajdaši iz VSO. Škode ne bi bilo nobene.

Smešno je gledati, kako se po dvajsetih letih v združbi resnih bolnikov ponovno suče Igor Bavčar. Poziv za zapor je prišel, Bavčar pa poleg svojih zdravstvenih mahinacij nujno potrebuje politično podporo. V stilu »osamosvojitelje« država zapira, agresorje pa oprošča in jim plačuje mastne odškodnine!?! Kaj imata skupnega osamosvojitev leta 1991 in tatvina ogromnega premoženja Istrabenza petnajst let kasneje? Nič, razen Bavčarja.

1 123125 2280044 2280095 2292085 110425 crime jailbreak tn.jpg.CROP.thumbnail-small

V odhod Bavčarja na Dob ne verjamem. Verjamem pa, da mu zna Janša prirediti odhod v zapor v spremstvu NOVE24TV in četice vernikov, če do tega pride. Prireditev »Nosil bom rdečo zvezdo« pa bi Krkovič kar prepovedal. Kar je naložil v svoji zahtevi oz. zahtevi društva Moris je pravzaprav gradivo za psihiatrično obravnavo. Če pa pomislim, kako goreč komunist je bil Krkovič, kakšen nateg je v resnici MSNZ v njegovi režiji potem , ko je med prvimi predal orožje kočevske občine organom JLA. Brez kakšnega upora, še fante za nakladanje je zrihtal. Krkovič je bil do osamosvojitve najboljši agent KOS-a na Kočevskem. Zato je bila njegova največja skrb in težava v tem svetem času, šef KOS-a Suljević. Suljevića bi Morisovci likvidirali, če slednji ne bi končal v rokah Policije. Ni pa nobena skrivnost, da se je Krkovič še dolga leta po osamosvojitvi trudil, da Suljeviću uniči življenje in prikrije resnico.

Tale obsesija z rdečo zvezdo, preteklostjo in rehabilitacijo domobranskih fašistov je zadostno opozorilo, da Janša in SDS nimata kaj iskati na političnem prizorišču. Resnici na ljubo še marsikdo nima kaj iskati v politiki, pa je žal stalnica našega vsakdana.

Glede na to, da ni več nobena skrivnost, da je za smrt vojaka Blaža Furjana odgovorna Janševa ekipa kriminalcev iz devetdesetih, me zanima, zakaj ni Policija suspendirala Oražma iz svojih vrst? Higiensko bi bilo. Kje je bil Njavro leta 1997? Darko se je sam oglasil Barbari Furjan in ji zatrjeval, da je bil takrat v ZDA. Vizuma pa nima več, je rekel. Zdaj, ko bo moral sodišču pojasniti kje je bil, ima Njavro nov alibi. Bil je v eni od zagrebških bolnic kakšnih deset dni. Celo potrdilo iz Zagreba za leto 1997 si je nabavil. Tole z Ameriko je bila najbrž neslana šala. Ni pa šala, da je tam okoli svetega časa pri nas, imel Njavro strica v Hrvaški vladi. Minister za zdravje ustašev je bil. Od tod najbrž izvira najnovejši Njavrov ponaredek.

Darko, jebi ga. Kisle kumarice so v igri, pa sem se spomnil nate. Da bi te omenjal, ker boš kmalu prepoznan kot sokriv umora, kje pa. To so zlobne govorice. Leto 1997 je bilo sploh divje. Taborska jama! Kraj, kjer je Oražem storil največjo napako v življenju. Po tvojih navodilih! Zapomni si to, ko boš capljal pred obličje pravice. Pravzaprav oba. klapEND

airplane-red-star-pictures-wallpaper-plane-wallpapers   

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice