Menu
It's time

It's time

Prišel je čas, ko bodo...

Smrt države (1991-2018)

Smrt države (19…

Dan državnosti. Katere že? Partizanske,...

Pigs hunting for jobs

Pigs hunting fo…

Kakšna žalost je tole povolilno...

Foreplay

Foreplay

Najbrž bi bilo pametneje, če...

The shame of the losers

The shame of th…

Maratonci tečejo….! Kateri krog že?...

Playoff! Second round #volitve2018

Playoff! Second…

Janez je po baje tehtnem...

Lukec in njegov socialistični kurac

Lukec in njegov…

A ima kdo občutek, da...

Left truth, pig's lie

Left truth, pig…

Klap band. It's Monday, karkoli...

Faces of Ljubljana, the criminals

Faces of Ljublj…

Ljubljana je mesto spominov in...

When the leader falls, the sheep are gone

When the leader…

Vinko še ni pristal v...

Prev Next

The clock is ticking, tick-tock-bum!


    The clock is ticking, tick-tock-bum!

Danes dopoldan bi morali Bavčarja pravosodni policisti, po domače pazniki, peljati na obvezen zdravniški pregled. Tako je z vsakim obsojencem, ki pride v zapor. Naslednji dan ga obvezno pregleda zdravniška služba. Bavčar kot je bilo pričakovati sodbe v roku ni dvignil in ta zdaj roma nazaj k pošiljatelju. Te dni imajo Bavčarjevi odvetniki in »prijatelji« polne roke dela. Operacija, medved ne gre v kletko je v polnem teku. Okrožno in Vrhovno sodišče »oblegajo« s prošnjami in zahtevami. Od varstva zakonitosti in naj Vrhovno sodišče zadrži izvajanje kazni do odločanja, do prošenj za trimesečni odlog zaradi rehabilitacije, kjer je naenkrat vsak dan »življenjsko« pomemben. Kaj naj bi to pomenilo, ne bom ugibal. Tako so zapisali. Mimogrede naj vam omenim, da sem isto pot »izogibanja« zaporu (6 mesecev zaradi razžalitve Vasleta) ubral tudi sam. Od prošenj za preložitev do varstva zakonitosti na Vrhovnem naprej. Od vsega ni bilo nič, predsednik Okrožnega sodišča  Marjan Pogačnik pa že junija zame razpisal tiralico za privedbo v zapor, čeprav so dopisovanja med odvetnikom in sodiščem trajala do začetka sodnih počitnic, 15 ga julija. Bil sem prepričan, jaz in odvetnik, da se bo zadeva zavlekla do konca avgusta. V prepričanju, da je vse OK, sem šel celo na pogreb v začetku julija in tam srečal večino slovenske policije, ki ni bila na dolžnosti. Začudene poglede nekaterih ljubljanskih policistov in kriminalistov sem pripisoval nečemu drugemu. Mojemu poznanstvu s pokojnim, sem si mislim, to jim gre v nos. Kasneje sem izvedel, da so vedeli za tiralico ampak na pogrebu pred Pahorjem in notranjo ministrico nihče ni želel ekscesa. Dva dni po začetku sodnih počitnic so me ustavili zaradi prometnega prekrška. Preverjanje osebnih podatkov je bilo usodno. Izkazalo se je, da je za mano razpisana tiralica od 17.06. 2015. In so me odpeljali na Povšetovo. Nadaljevanje pa poznate. Vrhovni sodnik (zdaj ustavni) domobranske pasme Marko Šorli je zavrgel mojo pritožbo, pričakovano seveda. Zdaj jo »prednostno« meljejo na Ustavnem sodišču, rezultat glede na sestavo le tega pa je vnaprej znan. Od US niti ne pričakujem poštene sodbe, so le stopnica, da to svinjarijo lahko razgalim pred ESČP.

Torej. Predsednik Okrožnega sodišča Pogačnik bi moral za Bavčarja policiji izdati nalog za privedbo v zapor, ta pa tiralico, če ga ne bi našla na naslovu stalnega bivališča. Pred zakonom seveda nismo vsi enaki in prepričan sem, da Pogačniku na kraj pameti ne pade, da bi to storil. Domača politična scena je že tako pregreta z aferami, ki smrdijo do neba. Drugi tir ni gradbeno tehnični projekt, ampak izključno politični boj. Cerar v stilu Alenke Bratušek v predvolilnem času, ustavlja prodajo NLB, zraven pa že išče izgovore, če bo njegovo moledovanje v Bruslju neuspešno. V kar ne dvomimo. Finančni lobiji v Bruslju se bodo kar odpovedali banki, ki jim jo je obljubila Alenka Bratušek? Evro paraziti se bodo odpovedali stotinam milijonov zaslužka, ker smo se premislili? Pa kaj še. Ne vem, kdo Cerarju šepeta namesto odpuščenega Izraelca, mu pa šepeta hude neumnosti, ki jih Mirko mirno kupuje in zavija v moralo in etiko po njegovi meri.

bombaura

Blamaža slovenskega obveščevalca Aleša Čretnika na Ohridu ima presenetljivo ozadje. Res je bil na dopustu in je snemal rezidenco Makedonskega predsednika na Ohridu, ampak kot turist. Zaseženi dron s katerim je snemal iz zraka je presenetljivo profesionalne narave. Temu primerna je tudi cena. Kako so škandal uredili in utišali, ne bom ugibal. Sem pa iz vojaško obveščevalnih krogov bivših sodelavcev izvedel, da Čretnik ni snemal za zabavo. Snemal je za naročnika, ki govori albansko in dobro plača. Glede na situacijo v Makedoniji si lahko mislim, da kani kakšna teroristična skupina Albancev napasti rezidenco predsednika na Ohridu. In so se obrnili na Čretnika in njegove veščine, da jim priskrbi obveščevalne podatke. V tem primeru posnetek rezidence iz ptičje perspektive. Iz istih krogov sem izvedel, da to ni prvi podvig Aleša Čretnika, je pa najbrž zadnji v tej vlogi.

Svet si je po hladni vojni oddahnil. Padla je železna zavesa in obetali so se lepši časi. Morda so za kratek čas res prišli. Ne vem, kakor za koga. Situacija danes pa je z dvema besedama, tempirana bomba. Požar na bližnjem vzhodu gasijo z bencinom, Evropa ječi od ran, ki jih povzroča islamski terorizem, naša ljuba NLB pa ga pomaga poganjati. Kramarji in Jašovići bi v istem primeru v drugi državi »kasirali« svinec v glavo za takšna dejanja. Pri nas pa, trla baba lan, razni jebi vetri pa nam prodajajo pravljice, da smo oaza miru sredi puščave, ki jo za seboj pušča terorizem. Dobovšek in kolegi iz fakultete za varnostne vede so mojstri megle na tem področju. Amerika pod Trumpom lomasti kot slon v trgovini s porcelanom, Putin si res ne bi mogel želeti boljšega predsednika ZDA. Da ni dolgčas na korejskem polotoku, skrbi Severna Koreja in njene jedrske zmogljivosti. Debeli Kim vsak mesec izstreli izum svojih rokodelcev in straši Kitajce in z njimi vso regijo….

V Kranju še vedno poteka sojenje morilcema male deklice Arine. Ni mi jasno, čemu je potreben ves ta cirkus in zapravljanje časa in denarja za izmečka, ki sta pokončala otroka. Maksimalna kazen brez nepotrebnega sojenja. Stvari so jasne, čemu jih komplicirati?

Kangler je pa navadna prodana duša. Dokler je bil župan, je grabil in omogočal luksuz sebi, sorodnikom in prijateljem. Zdaj pa cvili, žali po tviterju in rine nazaj v politiko. Tam, kjer se da mešetariti v kalnem. Prodana duša je zaradi nečesa drugega. On, Franc Kangler je bil kriminalist, ki je prvi prišel na kraj umora Ivana Krambergerja. On je vodil ogled in nikogar iz Ljubljane ni čakal, kot laže danes. Dokler je bil policist, je zagovarjal svoje delo in delo policije, kot politik pa je vrgel senco dvoma na zadevo, ki jo je nekoč sam preiskoval. Pokvarjen do konca. Kot večina desnih »kurcev« naše dnevno politične scene. In »pičk« seveda! Amen. klapEND

Koncc       

Pustite komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

nazaj na vrh

Sledite nam

E novice